inspired - love2workout

‘Dat jij nog zin hebt om te sporten na je werk, zeg!’ is de opmerking die ik dagelijks krijg. Toen Cristel mailde met daarin de vraag of wij eens uit konden leggen hoe sport ons leven veranderd heeft en dat het voor ons meer is dan afvallen, dachten Megan en ik: Ja! Dit past bij ons! Dus, wij delen graag ons verhaal met jullie!

 

Ze leek wel een ander mens…

Laten we beginnen bij het begin; Megan. Megan leefde het welbekende studentenleventje vol met alcohol, red bull en stokbrood. Ze kwam redelijk aan in haar studententijd. Dit vond ze niet leuk, maar ze wist ook niet wat ze er aan moest veranderen dus liet ze het maar zo. Toen ze naar Curacao vetrok voor een half jaar stage wist ze dat ze elke dag een bikini aan zou moeten, waar ze zich niet comfortabel bij voelde, maar nog steeds niet wist wat ze daar nou aan moest doen.

Toen leerde ze voedingscoach Marlo kennen, ze werden verliefd en hij hielp haar al snel met andere keuzes maken omtrent voeding. Eenmaal terug in Nederland rondde Marlo zijn studie tot voedingscoach af en heeft hij een voedingsschema voor Megan gemaakt. Zij hield zich hier streng aan en begon met sporten; crossfit it was! Sinds dat moment is Megan heel wat gewicht verloren en heel wat spiermassa én positive vibes rijker!

Ik had Megan leren kennen tijdens onze stage op Curacao. Toen we weer in Nederland waren volgde na een half jaar een reünie, ik kon mijn ogen niet geloven! WAUW! Het leek wel een ander mens. Big smile op d’r koppie en heel wat maatjes kleiner. Dát kan ik ook, dacht ik.

inspired - love2workout-2

Sporten is zó veel meer dan afvallen

Megan vertelde me over de veranderingen die ze had gemaakt in voeding, dat ze was gaan trainen en hoe ze zich overal bij voelde. Ik ben deze veranderingen ínclusief sporten ook gaan doorvoeren en verrek, het werkte nog ook! Ik ging me meer en meer verdiepen in voeding en training en al snel ging het niet meer om afvallen maar om goed zorgen voor mezelf en het creëren van momentjes voor mezelf.

Megan en ik hebben nu beide drie (oke, Megan zelfs vier!) kledingmaten kleiner en vinden het beide heeerlijk om te sporten en gezond te eten. Het kost wat moeite om veranderingen in je levensstijl door te voeren, maar de energie die je er voor terugkrijgt is het meer dan waard. Dus, zoals ik al zei, sporten is zó veel meer dan afvallen, het voegt kwaliteit aan ons leven toe en we genieten er van om aan onszelf te werken.

En nu?

Waar we nu mee bezig zijn? Megan is 4x in de week met haar sixpackie (ja écht!) aan het crossfitten en om het af te maken volgt ze ook elke week een lesje yoga. Ik sleep mijn lazy ass (yes, stiekem ben ik nog steeds een beetje lui, oeps) vier keer per week naar de sportschool om daar lekker te knallen. Ik volg daarbij schema’s van Ruggengraat, wat mij trouwens heel erg goed bevalt!

Voor ons beide is sporten onderdeel van ons leven geworden en genieten we van elke training. De fysieke resultaten zijn nu mooi meegenomen maar al lang niet meer de main focus. Wat is dan wel de focus? Sterker worden natuurlijk, hophop!

 

*Het positieve verhaal van Megan en Maxime is natuurlijk waar het om draait bij Love2workout. Voeg met een keuze voor een sport, kwaliteit aan je leven toe! Meer energie, leuke vrienden en nog zoveel meer voordelen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Marleen. Zij vecht met sport en ontspanning tegen een burn-out. Of laat je inspireren door Mink, een meisje met hemiplegie die zich niet liet tegenhouden om aan de Atlas Cup mee te doen! Meer weten over verschillende sporten? Deze meiden vertellen over Roller Derby, crossfit, softbal en waterpolo. Kies wat jij leuk vindt en ga ervoor!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.