rolschaatsen

Nu het weer lekker weer is vind ik het superfijn om mijn rolschaatsen aan te trekken en er een flink stuk op uit te gaan. Voor mij heeft rolschaatsen meerdere voordelen. Als eerste kun je op een leuke manier aan je conditie werken, je hebt amper in de gaten dat je aan het sporten bent. Doordat ik lekker buiten bezig bent word ik bewuster van de omgeving en hierdoor word mijn hoofd rustiger qua gedachten. Verder is het een perfecte workout voor gespierde benen, na een ritje merk ik altijd weer dat mijn benen flink bezig zijn geweest.

 

Opnieuw beginnen

Ik denk dat het ondertussen iets meer dan een jaar geleden is dat ik weer opnieuw ben begonnen met deze rollende workout. Ik was druk bezig met opruimen in huis en kwam daar mijn oude rolschaatsen tegen. Zwarte met gekleurde wielen, heel tof vind ik zelf 🙂 Ik trok ze aan om te kijken of ze nog pasten en gelukkig zaten ze perfect. Mijn kinderen kwamen kijken: hè wat leuk mama wat ga je daarmee doen? Ik vertelde dat ik het een beetje spannend vond, maar dat ik het graag weer wilde proberen. Ze riepen gelijk o dan helpen we je wel. Dat vond ik zelf eigenlijk nog spannender, maar wel ook heel lief. Ik ging op de oprit een beetje heen en weer rollen en hun duwden me af en toe een beetje.

 

Lange afstanden rolschaatsen

De keer erna heb ik gewacht dat de kids op school waren. Ik nam mijn oude vrienden mee naar een glad stukje fietspad en daar begon ik te oefenen. Hoewel het even wennen was duurde het niet lang voordat ik weer merkte hoe blij je van rolschaatsen kan worden. Vanaf toen ben ik af en toe lekker op pad gegaan. Inmiddels heb ik al vaak flinke stukken af gelegd. Zo ben ik een keer tot halverwege de Enkhuizerdijk geweest om daar even te picknicken. Na de picknick natuurlijk ook weer terug. Dat was een afstand van twee keer 12 kilometer.

 

Zien bewegen, doet bewegen

Mijn dochter vond het ook erg leuk om te zien als ik weer een stukje ging rolschaatsen. We zijn toen samen naar de winkel gegaan en hebben daar een mooi paar, roze met geel en blauw, voor haar uitgezocht. Nu oefenen we af en toe samen.

Ik ben blij dat ik deze zomerse workout weer heb herontdekt. Wat denk je heb jij ook zin eens een keer je rolschaatsen aan te trekken en lekker de wind door je haren te voelen?

Simone Dollee on FacebookSimone Dollee on Instagram
Simone Dollee
Simone Dollee
Simone Dollee
Hi! Ik ben Simone.
Ik ben dol op bewegen en dan vooral dansen, Floor-barre® en rolschaatsen. Mama van 3 kinderen (j 2009, m 2012, j 2014) Lerares Floor-barre® en Trainer hormoonfactor. Voor voedingsadvies of het lesschema van Floor-barre® kijk je op www.fitenpuur.nl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.