hardlooptraining love2workout

Yes! Sportvideo nummer 2 is aan de beurt en dit keer is het een hardlooptraining. Maar Cristel, hardlopen kennen we toch wel? Ja, ik snap die opmerking, maar heb je weleens een echte hardlooptraining gedaan en op je techniek gelet? Dat ervaarde ik bij Harlopen Amsterdam en zie je terug in de video. En weet je wat? We geven samen ook nog eens een hardloopcursus weg! Hoe dan? Lees snel verder…

 

‘Hardlopen is de makkelijkste sport die er is. Je doet je schoenen aan en je gaat gewoon’. Is dat herkenbaar? Toch is het niet helemaal waar. Hardlopen is namelijk een erg blessure gevoelige sport en daarom ook goed om te trainen. Voordat ik deze video maakte van een hardlooptraining was ik me daar ook niet zo van bewust. Hopelijk help ik jou in de beslissing of een hardlooptraining iets voor je is!

 

Hardlooptraining is anders dan ik dacht…

Voordat ik aan deze training van Hardlopen Amsterdam mee deed dacht ik dat we gewoon gezellig met z’n allen een heel eind gingen rennen en onderweg wat looptips zouden krijgen. Maar dat was het niet helemaal…

Nadat ik me had aangesloten bij de medium gevorderde groep voelde ik toch een klein beetje druk. Ik dacht, ik ben maar een hardloopbeginner, hopelijk kan ik het allemaal volhouden. Het ging eigenlijk best prima. En niet omdat ik semi makkelijk een lange afstand kon volhouden maar juist omdat we korte stukken renden. Daardoor kan eigenlijk iedereen meekomen. We deden een warming up met hardlooptechnieken, een aantal keer de 400 meter om op snelheid en conditie te trainen, een kleine bosloop in het park met een heuveltje en eindigen met core training en een wat langere afstand om terug naar het begin te lopen en daar een cooling down te doen. Ik denk dat we zo’n 6-8 km in totaal hebben gelopen. Onderweg heb ik met de deelnemers en David gesproken en de voordelen van een hardlooptraining ontdekt tegenover in je eentje lopen en zonder training.

Kijk je mee naar de video?

Hardlooptraining voor alle niveau’s

De lessen zijn er voor startende hardlopers waar je echt begint met de hardlooptechnieken en ongeveer 2-3 km per les aflegt. Kleine stukjes en rondjes in het park met focus op goede techniek. Zoals hoe je je benen moet optillen, grote of kleine stappen maken, je houdingen en je ademhaling. Ongeveer 30-45 minuten. De deelnemers van de medium gevorderden groep waar ik in zat, heeft allemaal de starters cursus een keer doorlopen. Daarom wisten zij al hoe de technieken waren en konden zich richten op conditie, snelheid en kracht. Dan zijn er nog gevorderden groepen en speciale groepen die samen trainen voor een doel, zoals een halve of hele marathon.

Bij Hardlopen Amsterdam doen nu zo’n 900 mensen landelijk aan hardlooptraining  en na mijn try out snap ik dat helemaal! Ik zie voordelen als het sociaal component, het is leuk om samen te trainen, dezelfde mensen regelmatig terug te zien wat dan ook weer motiveert om te komen. Maar ook is het zo dat je door met goede technieken te lopen minder blessures krijgt. Je leert doseren en techniek gaat boven snelheid. Voor mij was het een eye opener dat we meer op techniek trainden dat ik dacht en dat we in plaats van een lange afstand juist korte afstanden renden. Het maakte de les leuk en afwisselend.

En nu ben ik natuurlijk benieuwd..
Zou het volgen van een hardlooptraining iets voor jou zijn?

Wil je meer lezen over hardlopen? Lees dan de verhalen van Eva, Nicole of Lotte die met veel passie vertellen over wat hardlopen voor hun leven betekent.

 

WINACTIE: Win een 13 weekse hardloopcursus bij Hardlopen Amsterdam

Hoe gaaf is dat! Ik mag aan 1 van jullie een  13 weekse hardloopcursus weggeven. De cursis start in de tweede week van januari 2018 dus je kan meteen goed het nieuwe jaar beginnen, is dat niet fijn?  En daar hoef je helemaal niet zoveel voor te doen eigenlijk:

1: Volg @Love2workout.nl op Instagram

2: Ga naar de website van Hardlopen Amsterdam en kies een locatie uit waar jij wilt trainen

3: Geef in de reacties hieronder aan waarom je deze cursus zou willen winnen en waar je wilt trainen

Je hebt precies 1 week de tijd om deze drie stappen te doorlopen (tot maandag 20 november) dus wacht er niet te lang mee!

 

Toegevoegd op woensdag 22 november:
De winnaar van de 13 weekse hardloopcursus!

Heb jij meegedaan aan de winactie om een 13-weekse hardloopcursis van Hardlopen Amsterdam te winnen? Dan ben je vast heel benieuwd of je hebt gewonnen. De namen van degene die hebben gerageerd onder de blogpost zijn in een hoge hoed gegaan en daar hebben we random een naam uit getrokken.

Wie is het?

Rapapapa

Het is…

Michelle!

Gefeliciteerd Michelle! Stuur je gegevens even naar cristel@love2workout.nl en wij zorgen ervoor dat Hardlopen Amsterdam contact met je opneemt!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
11 antwoorden
  • Sander Tuinhof
   Sander Tuinhof zegt:

   Waarom wil ik het winnen… ben sinds 2 en half jaar weer begonnen met hardlopen. Merk dat het wel lekker gaat maar ik wil meer de diepte in meer kijken wat ik nog allemaal uit mezelf kan halen en ik gok dat ik dat via deze trainingen beter en een duidelijker beeld van mezelf krijg waar ik sta maar vooral waar ik naar toe kan in 2018!!

   Beantwoorden
   • Cristel
    Cristel zegt:

    Beste Sander,
    De winnaar van de hardloopcursus is bekend. Helaas ben jij het niet geworden. We hebben alle namen in een hoge hoed (glazen pot) gedaan en er willekeurig iemand uit getrokken. Succes met je harloopplannen, mocht je alsnog een cursus willen boeken kan je contact opnemen met Hardlopen Amsterdam en dan graag Love2workout noemen. Nogmaals bedankt voor je deelname!

    Beantwoorden
 1. Michelle
  Michelle zegt:

  Zelfs in Amersfoort (Vathorst) is er een club! Wat gaaf! Ik dacht dat deze winactie alleen voor Amsterdammers was weggelegd. Ik doe graag mee! 2018 hardlopend beginnen klinkt goed.

  Beantwoorden
  • Cristel
   Cristel zegt:

   Beste Esther,
   De winnaar van de hardloopcursus is bekend. Helaas ben jij het niet geworden. We hebben alle namen in een hoge hoed (glazen pot) gedaan en er willekeurig iemand uit getrokken. Succes met je harloopplannen, mocht je alsnog een cursus willen boeken kan je contact opnemen met Hardlopen Amsterdam en dan graag Love2workout noemen. Nogmaals bedankt voor je deelname!

   Beantwoorden
 2. Saïda
  Saïda zegt:

  Rembrandtpark: na mijn knie blessure heb ik het hardlopen even moeten laten voor wat het is. Terwijl ik juist enorm kan genieten van de rust en het feit dat je het altijd en overal op eigen tempo kan doen. Het lijkt me daarom een mooi begin van 2018 om onder begeleiding weer te starten.

  Beantwoorden
  • Cristel
   Cristel zegt:

   Beste Saïda,
   De winnaar van de hardloopcursus is bekend. Helaas ben jij het niet geworden. We hebben alle namen in een hoge hoed (glazen pot) gedaan en er willekeurig iemand uit getrokken. Succes met je harloopplannen, mocht je alsnog een cursus willen boeken kan je contact opnemen met Hardlopen Amsterdam en dan graag Love2workout noemen. Nogmaals bedankt voor je deelname!

   Beantwoorden
  • Cristel
   Cristel zegt:

   Beste Francine,
   De winnaar van de hardloopcursus is bekend. Helaas ben jij het niet geworden. We hebben alle namen in een hoge hoed (glazen pot) gedaan en er willekeurig iemand uit getrokken. Succes met je harloopplannen, mocht je alsnog een cursus willen boeken kan je contact opnemen met Hardlopen Amsterdam en dan graag Love2workout noemen. Nogmaals bedankt voor je deelname!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.