sportverhaal-love2workout

In 2017 gaan we ‘gewoon’ door met de rubriek INSPIRED BY. Eigenlijk is het niet zo ‘gewoon’ natuurlijk. Zoveel mooie sportverhalen blijven ongedeeld. Ik ben een blij en trots mens dat ik zoveel toppers in het zonnetje mag zetten door hun verhaal te delen op Love2workout. De tweede van dit jaar is het sportverhaal van Eva. Lees je mee?

 

Een sportverhaal met ups en downs

Hoe reageerde ik toen Cristel van @love2workout mij vroeg een blog te schrijven over mijn lifestyle? Mega enthousiast natuurlijk! Hoe leuk is het om mijn sportverhaal met anderen te delen en daar hopelijk mee te inspireren! Mijn verhaal is er een met ups en downs. Lees snel verder en ontdek hoe ik van bijna overgewicht naar ondergewicht ging en hier weer bovenop kwam door mijn lifestyle te verbeteren.

love2workout-sportverhaalMijn sportverhaal begint in augustus 2014. Destijds was ik 23, woonde nog bij mijn ouders en genoot ik van een onvergetelijke vakantie in Thailand met mijn familie. Uiteraard hebben we zoveel mogelijk mooie momenten vastgelegd in dit bijzondere en prachtige land! Na terugkomst in Nederland zijn we door de duizenden foto’s gegaan om de mooiste uit te zoeken. Ik stuitte op een foto van mijzelf, gemaakt op een idyllisch verlaten strand. Een foto die geweldig zou moeten zijn en ik nooit meer zou willen vergeten. Helaas vind ik de foto, tot op de dag van vandaag, vreselijk..

Op de foto woog ik op mijn zwaarst, zat tegen overgewicht aan, en voelde mij totaal niet goed in mijn lijf. Ik was onzeker, mijn energie was laag, ik at te veel en ongezond en sportte weinig tot niet. Als ik terugdenk aan die tijd besef ik mij dat ik toen heel ongelukkig was. In mijn privé situatie gebeurde heel veel, het was een roerige tijd die mij veel energie en kopzorgen heeft gekost. Ik vond troost in eten, ongezond eten, waardoor ik binnen hele korte tijd 7 kilo aankwam. Deze foto was voor mij een reality check.

 

Op mijzelf wonen gaf me meer controle

Een paar maanden later ging ik noodgedwongen het huis uit. Op dat moment voelde het in ieder geval noodgedwongen, want in mijn ouderlijk huis blijven was gezien mijn situatie gewoon geen optie meer. Ik huurde een kamer in Nieuwegein in een appartement wat ik deelde met een huisgenoot.

 

Op mijzelf wonen bleek een hele goede stap! Ik had opeens zelf in de hand wat ik aan eten in huis haalde, wat voor een beter eetpatroon zorgde. Na twee maanden was ik die 7 kilo weer kwijt en op een gezond gewicht. Vrienden en familie zagen natuurlijk dat ik afgevallen was en waren hier vol lof over. Dit gaf me een ontzettend goed gevoel! Door de verhuizing en het gewichtsverlies kreeg ik voor het eerst ruimte in mijn hoofd voor liefde. Ik ontmoette mijn huidige vriend en al snel kregen wij een relatie. Hij maakte mij ongelooflijk blij en gaf me een goed gevoel over mezelf. Ik kon mijn gelukt niet op! Mijn nieuwe situatie gaf mij energie en ik begon weer met hardlopen. Iets wat ik van kinds af aan al graag doe.

 

love2workout-sportverhaal

Die controle werd een obsessie

Maar zoals ik al zei, mijn sportverhaal kent ups en downs.. helaas gebeurde er vervolgens iets wat mij heel erg onzeker maakte over mijn lijf en er voor zorgde dat controle en eten een soort obsessie werden.. Ik vond mijzelf te dik, eten was opeens fout in mijn ogen, dus at ik vrijwel niks meer. Binnen aanzienlijk korte tijd verloor ik nog eens 10 kilo en kwam op een gewicht wat voor mijn lengte (1.90m) veel te weinig was. Ik had toen ondergewicht, botten staken uit, mijn menstruatie was helemaal van slag, ik had het non-stop koud en mijn energie werd zo laag dat ik overdag moest slapen na lichamelijke inspanning. Heel lang heb ik mijn ondergewicht kunnen verbergen door bijvoorbeeld verhullende kleding te dragen. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend en vriendinnen die het op een gegeven moment toch doorhadden. Na een goed gesprek met mijn vriend heb ik in maart 2016 professionele hulp gezocht en ben ik langzaam tot het besef gekomen dat het niet goed met mij ging. Onder toeziend oog van mijn vriend ben ik stap voor stap beter gaan eten. Instagram is daarbij voor mij een grote hulp geweest. Door een kunstwerkje van mijn maaltijden te maken begon ik eten weer leuk te vinden.

 

Werken aan een ‘gezonde’ lifestyle

Doordat ik meer en gezond ging eten, kreeg ik weer energie en kon gaan werken aan een ‘echte’ gezonde lifestyle. Eten zorgde voor brandstof om weer lekker fanatiek te kunnen sporten! Ik durfde weer doelen te stellen. Al jaren droom ik van het lopen van een halve marathon. In april 2016 heb ik als doel gesteld om daar nu eindelijk echt voor te gaan trainen. Ik ben consequent gaan hardlopen via een schema en loop nu ongeveer 2 keer per week. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor mijn eerste halve marathon in april van dit jaar.

Naast hardlopen ben ik sinds april 2016 ook begonnen met fitnessen, om bewust te werken aan mijn lijf. Na het afvallen had ik geen spieren meer over, ik was een magere lat zonder enige kracht in mijn lijf. Het doel is hier dus het sterker maken van mijn lijf en het opbouwen van spieren. Dit komt ook weer van pas bij het lopen van een halve marathon. Ik ben gemiddeld dus ook 2 keer per week in de gym te vinden.

love2workout-sportverhaal

Ik geniet meer dan ooit van het leven

Ik heb mijn lifestyle tot 3 keer toe drastisch aangepast, waarvan 2 keer op een minder succesvolle manier. Met trots kan ik zeggen dat ik nu eindelijk de juiste manier gevonden heb. Op dit moment geniet ik meer van het leven dan ik ooit heb gedaan. Ik leef bewust, heb weer een gezond gewicht, heb meer energie dan ik in jaren heb gehad, ben hierdoor voor mijn omgeving ook een stuk gezelliger 🙂 en het belangrijkste van alles: ik voel me goed in mijn lijf en ben trots op de fysieke verandering die ik heb doorgemaakt!

Door het sporten ben ik in contact gekomen met hele leuke mensen die mij inspireren met hun verhaal. Ik hoop dat ik jullie nu kan inspireren met mijn verhaal.

Lieve groetjes Eva

Vind je het leuk om meer over mijn lifestyle te weten te komen? Volg mij dan op Instagram @evagreefhorst

Interesse in nog een sportverhaal? Lees dan bijvoorbeeld die van Ellen over Essentrics of van Sanne over boksen.

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
1 antwoord
  1. angelo
    angelo zegt:

    Heftig Eva, om het op zo jonge leeftijd door te maken en te ervaren hoe je weer vreugde in je leven terugbrengt en best gedurfd om het op deze wijze te delen! Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen zijn jou niet vreemd. Ga zo door!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.