jaybird-freedom

Nieuwe gadgets uitproberen kan zomaar mijn nieuwe hobby worden. Ik mocht dan ook de Jaybird Freedom uitproberen. Een draadloze headset die naar eigen zeggen van het merk, ‘the evolution of wireless sound’ is. En jij kan deze winnen! Houd Love2workout in de gaten voor meer info. Maar nu eerst… testing testing.

De Jaybird Freedom: wat ze beloven

Ik was erg blij toen ik de mogelijkheid kreeg om de Jaybird Freedom uit te proberen. Ik had deze headset al op andere sites voorbij zien komen en was er meteen verliefd op. Wel een beetje spacy en aangekondigd als een grote hype dus fijn dat ik zelf de kans heb gekregen om te testen wat de headset in zijn mars heeft. Laten we eens kijken wat het merk ons beloofd.

Zoals ik al eerder schreef; ‘the Evolution of Wireless Sound’. De kleinste draadloze dopjes die er maar zijn met het beste geluid in een prachtig metalen design die ook nog eens sweat proof is en super comfortabel. Jaybird wil de sportieve ervaring verbeteren door muziek te combineren met jouw actieve lifestyle. Dat belooft nogal wat.

Bekijk hier de introductie van de Jaybird Freedom met pro mountainbiker Curtis Keen:

Het design

De Jaybird Freedom is vormgegeven in aluminium met accenten van geborsteld metaal, met mini in-ear dopjes die heel helder geluid geven. De draadloze headset komt in een mooi vormgegeven doosje. Deze headset is duidelijk voor de sportieve vrouw ontworpen. We zien we Kerri Walsh Jennings (pro beachvolleybalster) in een zonnige omgeving op de doos afgebeeld. Dit is dan ook de wit met gouden uitvoering, je hebt ze in verschillende kleuren, zoals rood, zwart en blauw met zilver, wit met roze, en helemaal zwart. De Jaybird Freedom maakt gebruik van in-ear dopjes en combineert een heel mooi vormgeven metalen headset met comfort en prachtig geluid.

jaybird freedom-kleuren

Uitgebreide mogelijkheden

Tijd om de Jaybird Freedom uit haar doosje te halen en te installeren! Dat was even slikken want het geheel was best ingewikkeld. Niet de functies op zich maar wel de uitgebreide mogelijkheden. Je krijgt er namelijk van alles bijgeleverd. Een zakje met in-ear siliconen oordopjes in 3 maten, een zakje speciale in-ear dopjes van isolerend foam in 3 maten en een zakje secure fit ear wings (jaha, beetje Starwars-gehalte, dat wel) in 4 maten. Daarnaast natuurlijk de basis; het koord met de uiteinde waar je de dopjes en wings op moet bevestigen met daaraan het kastje voor de besturing en een soort powerbank met klik-systeem om de headset op te laden. En… om het koord in te korten en vast te maken aan je shirtje ook nog 2 cord clips en een shirt clip. Klinkt veel en ingewikkeld en dat is het ook. Althans, dat vind ik.

jaybird freedom-in-the-box

De functies

Voordeel van al die bijgevoegde spulletjes is, dat je de Jaybird Freedom helemaal kan personaliseren. Kiezen welke buds je gebruikt, wel of geen wings voor extra bevestiging en zelfs onderlangs of bovenlangs van je oor dragen. Om de Jaybird op te laden zit er een klein soort battery pack bij. Deze klik je aan de console op de Jaybird en gaat met usb in je stekker in het stopcontact. De basis heeft een speeltijd van 4 uur en met de pack nog eens 4 uur erbij.

Het is een wireless headset dus om te connecten met je telefoon zet je ‘m eerst aan. Dat doe je met de middelste knop op het besturingskastje aan het koord. Headset aan, bluetooth op je telefoon aan, verbinden en klaar. Dat gaat allemaal heel soepeltjes. Op het kastje vind je meteen een plus en een min knop en een knop in het midden. Logischerwijs zijn de plus en de min knop voor het volume hard en zacht zetten en de middelste voor aan/uit, play en het opnemen van je telefoon. Maar je kan er nog meer mee. Om een nummer over te slaan houd je de plus knop een seconden ingedrukt en om terug te gaan de min knop. Als je gebruik wilt maken van stem commando’s kan je de middelste knop inhouden en wil je wisselen tussen twee gesprekken dan druk je twee keer op de middelste knop. Er is dus van alles mogelijk, maar dat moet je wel even instuderen voordat je met je Jaybird op pad gaat!

Naast muziek luisteren en de telefoon draadloos opnemen, kan je je muziek met meerdere Freedom gebruikers delen als multipoint en via Bluetooth 4.1 met een laptop, tablet, smartphone en smartwatch connecten.

Mijn ervaring

Toen ik de Jaybird Freedom in huis kreeg was ik echt heel enthousiast om ze te gaan proberen. Ik had ze al gezien online en vond ze er prachtig uit zien. Ik had die dag een workout gepland dus dacht; hoppa, meteen uitproberen! Maar dat ging helaas niet zo snel als ik had gehoopt. Toen ik het doosje open maakte zat er zoveel in dat het me zeker een half uur heeft geduurd voordat ik klaar was om te gaan sporten. Ik moest namelijk eerst nog een aantal keuzes maken en alles installeren. Ik koos voor de siliconen tips en wilde de wings wil uitproberen. Daarnaast wist ik dat het koortje te lang zou zijn dus die heb ik ingekort zoals in het boekje stond met 1 cord clip. De ear wings waren het lastigs. Je moet eerst bepalen of je onderlangs of bovenlangs wilt dragen, ik koos voor onderlangs, zoals Kerri Walsh op de verpakking. Daarna de maat. Ik koos voor XS omdat ik weet dat ik kleine oren heb. Nadat ik ze had bevestigd vond ik het lastig om de juiste stand te vinden zodat alles goed vast zou blijven zitten maar uiteindelijk is het me gelukt.

jaybird freedom-banner2

Tijd om te gaan sporten. Ik testte de headset met fietsen, hardlopen, een HIIT workout en krachttraining. Met fietsen ging het prima, het geluid was prachtig helder en door de in-ear tips was ik lekker afgesloten van de rest van de sportschool. Met krachttraining ging ook alles prima, ze vielen niet uit, bleven goed zitten en ik zat er lekker in. Zo’n drie kwartier verder in dezelfde workout kreeg ik toch wat last van mijn linkeroor. De wing ging een beetje zeer doen. Even negeren dacht ik, dat gaat wel goedkopen. Hop, op de loopband, even 20 minuutjes rennen. En toen ging het mis. Door het heftige bewegen tijdens het rennen ging het kastje aan het koord op en neer en door het gewicht van het kastje floepte de headset steeds uit mijn linkeroor (de kant van het kastje). Al rennend propte ik het dopje steeds weer terug. Balen. Maar niet getreurd. Er was natuurlijk nog hoop omdat ik de mogelijkheden had om de instellingen te veranderen.

En dat heb ik gedaan. Ik heb er vandaag nog mee gesport maar eerst wat getweekt. Ik heb de foam tips geïnstalleerd, de wings een maatje groter genomen en het shirt clipje bevestigd. Ik bleef de headset wel onderlangs dragen, dat vond ik wel fijn. En wat bleek? Het ging prima! Met hardlopen en de HIIT workout bleef de Jaybird Freedom goed zitten. Poeh gelukkig. Mooi design, goed geluid en functioneel!

Deze video laat zien hoe je de Jaybird Freedom helemaal kan personaliseren:

Fact & Figures op een rijtje:

[list type=”bullet”]

  • De kleinste draadloze in-ear dopjes ooit gemaakt
  • Metalen behuizing dat een super zuiver geluid oplevert
  • Speciale ‘MySound’ app om je voorinstellingen op te slaan (en te delen)
  • Deel-functie: deel 1 device met 2 buds of 1 bud met 2 devices
  • Connect met een smartwatch en laat je telefoon thuis
  • Een gepatenteerd secure-fit  systeem met de extra bijgeleverde foam buds en wings
  • 8 uur speeltijd

[/list]

Conclusie

Alles bij elkaar ben ik dik tevreden over de Jaybird Freedom. De vormgeving is erg mooi en nadat je door de moeite heen bent gegaan om alle opties te doorlopen en je headset helemaal te personaliseren is het gebruik erg fijn. Mooi geluid waarmee je bent afgesloten van de rest van de wereld. Pas op! Met hardlopen en fietsen hoor je dus geen verkeersgeluid. Al met al een mooie toevoeging aan de wereld van wireless headsets, maar wel eentje met een prijskaartje. Namelijk 188,46 euro. Bijvoorbeeld  te koop bij Bol.com

 

Winnen die Jaybird Freedom!

Schreef ik nou iets over winnen? Klopt! Maar dat houd ik nog even geheim (heel binnenkort, binnen een week weet je meer!) want dan weet ik zeker dat jij nog even scherp blijft en Love2workout strak blijft volgen op alle kanalen zoals Instagram, Facebook en Twitter!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.