Ontdek de sport die bij je past

Is er 1 sport waarvan jij kan zeggen dat deze echt bij je past? En kan dat eigenlijk wel? Of verandert de sport die bij je past ook met je leven mee? Ik kan me zo voorstellen dat je als kind een andere sport deed dan nu (ik niet hoor, ik voetbal nog steeds!) of dat je in je pubertijd een andere keuze hebt gemaakt, of dat je een kindje hebt waardoor je leven er heel anders uitziet. 1 ding is zeker, ontdek de sport die bij je past en je doet het met plezier!

 

Ontdek de sport die bij je past

Eigenlijk is het met sporten hetzelfde als met een studie, een baan of een partner. Je gaat toch ook niet zomaar wat studeren? Daar denk je wel over na. En voor zover als ik me kan herinneren waren de banen of freelance klussen waar ik ook echt plezier in had degene die ik het langst heb volgehouden. Je denk er ook wel even over na of die ene leuke jongen of meisje jouw levenspartner zal worden. Waarom zijn we dan zo laconiek met sporten?

We doen dan eigenlijk maar wat. Loopt de hele wereld hard dan gaan we ook maar proberen die 5 km te halen met de wereldberoemde Belgische Evi in onze oren. En staat heel Fitcommunity-Instagram vol met krachttrainingen in de sportschool dan denken we dat dat een goede optie is. Heb je het weleens omgedraaid? Heb je weleens nagedacht over wat je nou echt leuk zou vinden?

 

Zoveel mensen zoveel wensen

Iedereen is verschillend toch? Van karakter, van lichaam, van levensfase. Je interesses, je manier van doen, het heeft er allemaal mee te maken welke sport er bij jou past. Ben je van de teamsport? Of sport je liever in je eentje? Sport je graag in de buitenlucht of vind je het prima om lekker binnen te zijn? Ben jij van explosieve sporten of ga je voor meer mindfulle sporten? Een workout waar je krachtige spieren van krijgt of juist lange, lenige spieren? Wil je competitie of juist niet? Er zijn zoveel vragen te stellen om erachter te komen wat je nou leuk zou vinden.

Ik zet ze hier even onder elkaar in een rijtje, misschien geeft het richting:

  • Teamsport / individueel
  • Buiten sporten /  binnen sporten
  • Explosief / mindfull
  • Cardio / kracht
  • Grote spieren / leninge spieren
  • Iets te winnen / geen competitie
  • Gracieus / een beetje lomp

 

Ontdek de sport die bij je past met Love2workout

Hoe mooi zou het zijn, dat wanneer je deze afwegingen hebt gemaakt dat er dan 10 sporten voor je uitrollen om te proberen. 10 video’s of blogs om erover te lezen. En dat je die sporten ook daadwerkelijk kan uitproberen.

Dat is nou een goed voornemen voor Love2workout in 2018! Dat is nou precies hoe ik jullie zou willen helpen en waar ik hard aan werk. 2018 moet het jaar zijn dat ik jullie echt, met praktische stappen kan helpen aan je favorite workout.

DE SPORT DIE ECHT BIJ JE PAST, zodat je het doet met plezier.

 

Wat is jouw favoriete workout eigenlijk?

En met dit mooie voornemen eindig ik als laatste nog met een vraag aan jou! Want ik ben wel heel erg benieuwd of jij de sport die bij je past eigenlijk al hebt gevonden. Die ene sport waar je voor wakker gemaakt kan worden? Die je doet met een lach? Of ben jij er nog niet uit en kan je wel wat hulp gebruiken?

Ik zou het heel erg leuk vinden hier meer over te lezen in de reacties hieronder!
Zodat ik daar ook echt wat mee kan in 2018. Laat je het weten?

 

Misschien is jouw favoriete workout wel Rugby, Essentrics of een hardlooptraining? Bekijk de video’s en kom erachter!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.