Lijstjes maken het leven makkelijker en overzichtelijk. Al die info, hypes en trends daarentegen ongemakkelijk en ingewikkeld. Daarom heb ik vandaag zin om 3 mythes over fitnessen te busten. Want deze ‘feiten’ bieden meer hype dan health…

Mythe 1: sit-ups laten het vet op de buik ‘smelten’ .
Nope. Met het trainen van je buikspieren kun je vet helaas niet precies op die plek ‘wegsporten’. Het gaat erom dat je het algemene vetpercentage in je lichaam verlaagt en dat doe je met een regelmatige workout. Maar blijf je buikspieren wel trainen want ze versterken je lichaam, het is goed voor je houding en wanneer dat vetlaagje door je workout begint te verminderen komen ze vanzelf te voorschijn!

Mythe 2: je moet minstens 30 minuten trainen voordat het lichaam begint met vetverbranding.
Feit is dat het effect van vetverbranding van persoon tot persoon varieert. Dit is vooral afhankelijk van je persoonlijke conditie. Hoe meer je traint, hoe beter het lichaam vet kan verbranden. Het is net als een trucje, oefening baart kunst. Kom daarom in beweging, op welke manier dan ook. Ook een korte workout, als eerder gepost, heeft invloed op je vetverbranding. Dus begin vandaag nog!

Mythe 3: van trainen met gewichten word ik alleen maar zwaarder en val ik niets af.
Integendeel, gewichtstraining is een topaanvulling op je conditietraining. Het stimuleert namelijk je stofwisseling en je spieren verbranden ook je vetjes als je stil zit! Daarbij gebruik je bij de meeste sporten als fietsen en hardlopen je bovenlichaam wat minder dus is krachttraining voor je armen, rug en buik een perfecte aanvulling.

Zorg er dus voor dat je regelmatig beweegt met de workout die je motiveert.

Houd mijn blog in de gaten voor krachtoefeningen die je zelf makkelijk kan uitvoeren en ik laat je zien op hoeveel verschillende manieren je je buikspieren kan trainen, want alleen sit-ups, daar wordt niemand vrolijk van!

What’s your favorite workout?

 

 

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.