Voordat ik aan een eindeloos epos begin over hoe geweldig mijn Crossfit Squad is, zal ik mezelf kort voorstellen, mijn naam is Victoire. Midden/eind twintig en in het bezit van de welbekende quarterlife crisis die gepaard gaat met de meer existentiële vragen zoals ‘Wat wíl ik nou eigenlijk?’ en ‘Waar ben ik goed in?’ Druk zoekende naar mezelf kwam ik in de Vondelgym terecht, waar ik inmiddels onderdeel van het meubilair lijk te zijn. Een erg gelukkig stuk meubilair om precies te zijn en inmiddels ook een heel stuk in de goede richting wat betreft die ‘zoektocht naar mezelf’.

 

We delen een passie voor Crossfit

De eerste nerveuze stap over de drempel van de Vondelgym zette ik alleen, waar ik met knikkende knietjes aan mijn eerste Crossfit les deelnam. Man, wat ging dat hard en wat zag het er stoer uit zeg. Maar uit ervaring druk ik je op het hart, zet door als het je leuk lijkt, want voor je het weet hoor je er helemaal bij.

Inmiddels heb ik dus een heuse Fitgirl Squad die – zoals ik hier boven al schreef – de leukste, liefste en mooiste ooit is. Maar dat zal ongetwijfeld iedereen van zijn/haar eigen squad zeggen, want dat gevoel is de basis nietwaar?! Van dit groepje durf ik inmiddels wel te zeggen dat we dikke vriendinnen zijn. Negen totaal verschillende sterke vrouwen tussen de 23 en 35 jaar, we delen een passie voor stevig sporten – denk aan Crossfit, liften en de rest van het wat grovere werk in de gym – en delen daarbij ook nog een enorme interesse in en bewondering voor elkaar. Sinds een paar maanden post ik daarnaast samen met Laura en Senna namens onze 9 vrouw sterke girlsquad op ons gestaag groeiende Instagram account @chickswithbarbells.

crossfit-2

Bij Crossfit is meedoen écht belangrijker dan winnen

Mocht je een beetje bekend zijn in de Crossfit, weet je dit misschien al, maar elk jaar vinden de Crossfit Games plaats, het grootse Crossfit toernooi ter wereld. De Games trappen af met ‘The Open’, waarvan de top van elke regio naar ‘The Regionals’ gaat. Van daar mogen de echte beesten door naar ‘The Games’. Het leuke aan de Games is dat iedereen op wordt geroepen mee te doen aan ‘The Open’ en elke Box – vakterm voor een Crossfit Gym – zijn leden aanspoort om in te schrijven. Al weet je dat je nowhere near de top van jouw land zal eindigen. Het meedoen is hier écht nog belangrijker dan en misschien wel nét zo leuk als, het winnen. 5 achtereenvolgende vrijdagochtenden wordt de WOD – vakterm voor workout – bekend gemaakt, die álle atleten wereldwijd uitvoeren en tot maandag de tijd hebben om hun scores in te voeren.

Redelijk groen in de ‘scene’ hebben wij alle 9 meiden individueel besloten dit avontuur aan te gaan, onder lichtelijke – doch vriendelijke – druk van de coaches wel te verstaan. Want niet meedoen is voor watjes natuurlijk. 😉 Wat volgde waren 5 vrijdagen strijden, bikkelen en grenzen verleggen. Met support van iedereen in de gym. Een groot feest! Om onze gameplans te delen en elkaar door de zware workouts heen te slepen, besloten we een app-groepje te starten. Binnen de kortste tijd werden er naast tactieken ook taartrecepten, foto’s en het nodige date-leed de groep in gegooid.

crossfit-2

Het klopt zo ontzettend dat we elkaar hebben leren kennen

Inmiddels staan de telefoons nog steeds roodgloeiend, een uurtje of 3 niet bij je telefoon staat garant voor tientallen ongelezen berichten. Ook zijn we vele borrels verder, maar zijn we ook open geworden naar elkaar. We durven zonder schaamte te delen hoe we ons voelen, wat we denken en meemaken. Soms zo gênant dat de tranen over onze wangen rollen van het lachen. Soms laten we samen een traantje als iemand het niet zo makkelijk heeft. Maar vooral steunen we elkaar en zeggen we keer op keer dat het zo ontzettend klopt dat we elkaar hebben leren kennen.

Ondertussen is onze blog online, in navolging van ons instagram account willen we hier de lifestyle van ‘onze’ vormen van sport – het zwaardere werk dus – laten zien en meiden motiveren om samen te komen en de gewichten op de pakken. Omdat het leuk is, maar ook omdat je er letterlijk én figuurlijk zo sterk van kunt worden. We merken dat meiden bijvoorbeeld vaak wat terughoudend zijn als het aankomt op Crossfit en krachtsporten. Enerzijds komt dat omdat het spannend is om te beginnen als je geen ervaring hebt en de meiden op blogs en instagram ziet knallen. Anderzijds zijn veel meiden huiverig om te groeien in spiermassa en de welbekende brede Crossfit schouders te krijgen. Wij willen laten zien dat bij ons ook niet alles in één keer lukt, maar dat het gaat om bouwen en doorzetten. Wat betreft de spiermassa moet je echt wel heel hard je best doen om enorm breed te worden en wat dan nog? Kijk naar meiden zoals Anne van @Fannetiek, prachtig en sterk toch!?

[one_half]
WhatsApp-Image-20160706 (2)[/one_half]

[one_half_last]
WhatsApp-Image-20160706 (1)[/one_half_last]

Ik heb er 8 vriendinnen en een flinke dosis doorzettingsvermogen bij.

Daarbij is Crossfit een sport waar de community centraal staat, iedereen support elkaar en niemand die het zwaar heeft wordt in de steek gelaten of uitgelachen. Al doe je een uur over een WOD die anderen in 5 minuten doen, je hebt het maar mooi wél gedaan! En dat is net zo knap als er 5 minuten over doen.

Niet alleen heb ik een sport gevonden die mij op zichzelf gelukkig maakt, ik heb er ook 8 vriendinnen, een te gekke community en een flinke dosis doorzettingsvermogen bij. En die ‘killer abs’ die nu langzaamaan te voorschijn komen zijn een fijne bonus.

 

Laat je inspireren

Hebben deze stoere chicks je geïnspireerd? Misschien wil je dan ook wel het verhaal van Marleen of van Eveline lezen!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.