Ik zit thuis te herstellen van mijn schouderoperatie. Week zes en ik mag 1 kilo tillen. Als ik ergens naar uit kan kijken is het een les boksen. Van alle sporten die ik doe en heb uitgeprobeerd vind ik boksen en kickboksen het lekkerst. Aan het einde van een fikse boksworkout trillen mijn armen en mijn benen en zeg ik even he-le-maal niets meer. Ik droom alvast van het moment dat ik weer mag…

 

Boksen is een workout voor het hele lichaam

Met boksen gebruik je je hele lichaam en daarom is het tegelijkertijd een cardio- en krachttraining. Van boksen wordt je fysiek sterker maar je voelt je ook sterker. Een uur lang ben je even superwoman of superman en mag je je helemaal uitleven. Heerlijk! Daarbovenop is het ook een goede oefening voor evenwicht, coördinatie, reactievermogen en behendigheid. Hieronder 5 redenen om vandaag nog een toffe boksschool op te zoeken!

 

#1 Boksen verbrandt veel calorieën, en snel!

Boksen is het perfecte voorbeeld van een ‘High Intensity Interval Training’, waarbij je periodes van zeer intensief sporten afwisselt met actieve rustperiodes. Hoe intenser de workout, hoe meer energie je lichaam nodig heeft. Een flinke boksworkout zorgt ervoor dat je niet alleen calorieën verbrandt maar je bouwt ook spiermassa op.
En deze: als je flink je best doet kan je tot 13 calorieën per minuut verbranden. Boksen it is dus!

 

#2 Recept voor een platte buik

Nog een voordeel: boksen is een topworkout voor je buikspieren. Niks vervelende sit-ups, nee, een flink potje boksen doet veel meer voor je gewilde platte buik! Omdat je je heupen moet roteren om een krachtige slag te kunnen uitdelen zijn je buikspieren flink aan het werk.

 

#3 Boks je stress weg

Deze beaam ik keihard! Als je aan een lesje boksen begint denk je echt even nergens meer aan. Je moet je concentreren, staat op scherp en je kan je lekker afreageren. Er komen flink wat endorfines vrij, waardoor je je achteraf lekker vrolijk voelt. Wie wil dat nou niet?

boksen

#4 Boksen verveelt niet

Voor mensen zoals ik (lees: snel verveeld) erg belangrijk. Het gaat nooit vervelen! Een fitnessroutine kan nogal eens demotiveren maar een lesje boksen nooit. En vergeet niet, je hoeft tegenwoordig echt niet meer te sparren er zijn ook heel veel goede lessen zonder het simulatie vechten.

 

#5 Boksen haalt je uit je comfortzone

Boksen is uitdagend en haalt je zonder twijfel uit je comfortzone. Heb jij weleens iemand een tik op z’n hoofd gegeven of een klap moeten ontvangen of ontwijken? Dat is niet iets dat je elke dag meemaakt en daar moet je echt aan wennen. Je hoofd en je lichaam moeten echt connectie maken en ook nog eens op een lekker hoog tempo. Pas op. Het werkt verslavend!

 

Ben je in Amsterdam op zoek naar een boksschool? Ik ging zelf naar KOPS aan de Amstel en ook VOS en Eastbound Gym zijn een aanrader. Graag hoor ik waar jij je endorfines bijtankt!

boksen love2workout

 

 

 

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.