Ik drink liters thee! En sinds kort heb ik twee hele gave mokken van Emoi gekocht waar je losse thee in kan zetten. Dus ik ging op zoek naar losse thee en kwam via instagram @yehteafoodculture tegen en ik mocht een aantal van hun theetjes uit proberen.

Het ontstaan van Yeh Tea Food Couture

Yeh Tea Food Couture is opgericht door Hsiu-Li Yeh. Na haar studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft ging ze als freelancer werken met de specialisatie Corporate Indentity en Retail Interior Design. Ze werkte aan fantastische projecten over de hele wereld.

Als Chinese geboren en getogen in Nederland, is ze gek op reizen, nieuwe dingen uitproberen en mensen van andere culturen ontmoeten. In 2009 startte ze haar eigen bedrijf in thee en accessoires. Alle ontwerpen en illustraties zijn van haar eigen hand. Ieder product is geïnspireerd op het dagelijks leven of het zijn korte verhalen uit haar verleden. Het komt allemaal tot uiting in de illustraties en de smaak van de thee – welke vers zijn ‘geblend’ en gemixt door het Yeh Tea team in Nederland.

Omdat thee zo ontzettend veelzijdig is in smaak, kwaliteit en beleving ontwikkelde ze hiervoor een fascinatie. Ze zegt: ‘Thee moet voor mij puur zijn. Zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Dit is precies wat ik wil bereiken met Yeh Tea.’

Zo werkt het Yeh Tea Team elke dag aan de´Yeh Tea beleving’.

 

De Yeh Tea Beleving

Yea Tea is een collectie van biologische thee. Het is een luxe theemerk die betaalbaar is voor iedereen. Het team werkt samen met de beste theeplantages in China en India om zo de hoge normen van kwaliteit en aanbod te kunnen garanderen. Alle theesoorten zijn voorzien van de unieke “intensiteit-schaal” zodat het gemakkelijker is om de thee te vinden die bij ieders zijn smaak past.

 

Yeh Tea en ik

Ik mocht zelf de ‘Yeh Tea Beleving’ ervaren en kreeg een aantal spannende theesmaken om mee te experimenteren:

Classic Chai, Black Tea Bergamot Orange, Green Tea China Mist, Jasmine Pearls Green Tea, White Tea Camomile & Lavender.

De allerlekkerste en meest bijzondere ervaring vind ik de Jasmine Pearls Green Tea. Echt kleine ronde pareltjes in een mooi rond doosje die zich in het water ontvouwen tot mooie grote bladeren waar een heerlijke jasmijnsmaak vanaf komt. Heel bijzonder!

[one_third]
Yea tea - love2workout-6
[/one_third]

[one_third]
Yea tea - love2workout-7
[/one_third]

[one_third_last]
Yea tea - love2workout-9
[/one_third_last]

Minder gek ben ik op de Black Tea Bergamot Orange, het blijft natuurlijk smaak maar deze vind ik wat sterk en ik drink weinig zwarte thee. De Classic Chai is lekker, moet je wel van chai houden maar de smaak is zacht en intens tegelijk. De Green Tea China Mist is lekker maar… wel een sterke groene thee smaak en soms kan me dat tegen staan. ‘s Ochtends bijvoorbeeld. Maar ‘s avonds op de bank met een stukje Tony Chocolonely is het weer heerlijk! De White Tea Camomile & Lavender komt op de tweede plek! Zacht en veel geur waarvan je echt ontspant. Goed voor drukke mensen zoals ik.

Ik moet zeggen dat ik het echt een beleving vind. De keuze maken en dan zo’n mooi rond doosje open maken die wanneer ze leeg zijn nog steeds een plekje in je huis verdienen!

Ik zou zeggen: ga naar de website en probeer ze uit!

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!