squash sanne veldkamp love2workout

Op de interactieve squashbaan ontmoette ik Sanne Veldkamp, meervoudig jeugdkampioene squashen en #5 van Nederland bij de senioren. Sanne is pas 20 en speelt squash sinds haar 12de, haar grote wens is om een profcarriere van de grond te krijgen en wereldkampioen te worden. Tijd voor een sportverhaal met ambitie!

 

Ik hou mijn hele leven al van sporten

Ik ben Sanne Veldkamp, professioneel squashster en student international sports management & business aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik hou mijn hele leven al erg van sporten. Voordat ik begon met squashen heb ik van alles uitgeprobeerd. Ballet, dansen, zwemmen , turnen, noem het maar op. Ik heb het langst gehockeyt, van mijn 7de tot mijn 17de, dus 10 jaar. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met squash en op mijn 17de besloot ik er volledig voor te gaan.

 

Over squashen

Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een klein beetje vergelijkbaar is met tennis, in zoverre dan dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik maken van de muren om hen heen. Er is dan ook geen net gespannen en de (zachte) bal wordt steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld. Voordat de bal teruggeslagen wordt, mag hij eenmaal de grond raken. De bal moet na de slag, al dan niet via de zijmuren/achtermuur, de voorwand raken tussen de onderste (tin) en bovenste rode lijn, zonder eerst de grond te raken. Anders verlies je de rally

Squash is een erg snelle, fysieke sport, waarbij je ook heel veel moet nadenken. Het heeft veel verschillende dynamische aspecten wat het erg leuk maakt. Squash is ook een sport waar je snel fit van wordt en ik vind heel verslavend.

 

Over Sanne en squashen

Squashen zat er al vroeg in, al begon ik pas toen ik twaalf was. Mijn ouders gingen altijd squashen en ik ben bijna naast de baan opgegroeid. Ik ben echt begonnen met squash door een discussie die ik met twee vriendinnetjes had tijdens het hockeyen. Het was over hoe je squash uit moest spreken en toen zijn we het ook maar gaan proberen. Vanaf dat moment ging ik samen met mijn twee vriendinnen elke vrijdagavond squashen. Ik vond het squashen toen zo leuk, dat het al snel meerdere keren per week werd, tot nu twee a drie keer trainen op een dag, zes dagen per week.

Als ik met mijn sport bezig ben voel ik me altijd erg blij. Ik vind het heerlijk om helemaal tot het uiterste te gaan op de baan en het gevoel te hebben dat ik er alles uit gehaald heb die dag. Sporten geeft mij erg veel energie en ik word er ook heel vrolijk van.  Elke keer als ik op de baan stap, wil ik mezelf een beetje verbeteren. Als ik een dag niet sport is mijn humeur er zeker niet beter op.. haha.

 

Van squashen word je snel fit

Ik zou squash zeker aanraden om te doen als sport. Je wordt er erg snel fit van en het is leuk en makkelijk te leren. Zeker een aanrader is Interactief Squashen op die nieuwe baan in Alphen aan de Rijn wat het nog net ietsje leuker maakt! Hierover heeft Love2workout een video gemaakt waarbij ik de baan demonstreer. Kijk hier maar, misschien zie ik je dan snel op de baan!

Vind je het leuk om mijn squashcarriere te volgen? Dan kan bijvoorbeeld op Instagram @sanne_veldkamp, facebook of op mijn eigen website

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *