running therapeut love2workout

Hoi, Ik ben Goudje. Ik ben gek op lekker eten en drinken, ben gek op sociale activiteiten en erg druk van mezelf. Om tot rust te komen en energie te krijgen loop ik regelmatig hard. Sinds kort ben ik begonnen als running therapeut in Groningen. Ik loop hard met mensen die bijvoorbeeld een burn-out of een depressie hebben. Hieronder vertel ik je wat meer over running therapie en over mezelf.

 

Running therapeut in de maak

Ik ben altijd redelijk sportief geweest, maar ik pakte nooit echt door, of stopte weer met de sport waar ik mee bezig was: denk aan fitness, bootcamp, body pump, etc. Hardlopen is altijd een terugkerende bezigheid geweest, maar meestal stopte ik na een aantal weken weer. Tot ik een paar jaar geleden voor het eerst meedeed met de 4 mijl van Groningen. Ik was in een hele slechte conditie, ik zat midden in de verbouwing van mijn huis en was mega gestresst van mijn toenmalige baan. Deze run ging echt heel slecht, maar ik vond het zooo leuk! Al die hardlopers, de mensen, vrienden en familie langs de lijn.

Dat hardlopen beviel me wel en ik pakte het toch weer op: ik merkte dat ik er rust in vond. Ik ben van mezelf een druk en sociaal persoon: heel gezellig, maar ik sta altijd ‘aan.’ Door regelmatig hard te lopen voel ik me rustiger en pieker ik minder. Ik ontdekte dat ik hardlopen eigenlijk veel leuker vond als ik rustig aan doe en geen prestatie van mezelf verwacht, lekker vogeltjes kijken of een muziekje luisteren. Ik voel me dan vrij en energiek, ook als de training minder goed ging dan gepland!

 

Ervaringen delen

Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd als Arbeids- en Organisatie Psycholoog en ik werk op dit moment als jobcoach en loopbaan coach. Ik zie om mij heen dat er steeds meer jonge vrouwen zijn, die te maken krijgen met een burn-out, of met veel stress. Door werk, sociaal leven, alle dingen die we moeten van onszelf en het altijd online zijn. Daarnaast zijn er onzettend veel mensen die ergens in hun leven te maken krijgen met depressie of angst. Ik wilde heel graag mijn eigen ervaring met hardlopen inzetten en iets praktisch doen met mensen.  Al heel lang ben ik bekend met het fenomeen ‘running therapie’ en ik verdiepte me hier verder in.

 

Run Free Groningen

Al snel schreef ik me in voor de cursus om running therapeut te worden, ik bouwde een website en zo is Run Free Groningen geboren!

Running therapie is kort gezegd: het inzetten van een rustige duurloop ten behoeve van je mentale gezondheid. In een cursus running therapie ga je samen met mij (of een andere running therapeut natuurlijk) gedurende 10 weken hardlopen onder begeleiding. Je leert beter adem te halen, je krijgt een betere conditie en je gaat je mentaal beter voelen. Bijwerking: misschien een beetje spierpijn en wellicht val je af.

running therapeut love2workout

Voordelen van running therapie

  • Je gaat je psychisch beter voelen omdat je weer doelen gaat stellen voor jezelf, hoe klein ze ook zijn: naar de training komen kan bijvoorbeeld al een doel op zich zijn. Door hard te lopen, hoe rustig ook, ga je stofjes zoals endorfine aanmaken, waardoor je je mentaal beter en fitter voelt.
  • Je wordt ook fysiek sterker, sneller en je krijgt een betere conditie van hardlopen. Dit is weer goed voor je zelfwaardering.
  • Je leert je lichaam beter kennen en leert ernaar te luisteren, heel belangrijk voor mensen met een burn-out!
  • Als je thuis zit door je burn-out of je depressie, is de kans groot dat je niet zoveel mensen spreekt of dat je jezelf isoleert. Doordat je in een klein groepje gaat lopen, leer je andere mensen kennen: leerzaam en gezellig.
  • Tot slot: je leert beter adem te halen. In mijn trainingen focus ik me heel erg op je ademhaling, niet alleen tijdens het hardlopen, maar ook in je dagelijkse leven én tijdens stressvolle situaties. Mensen die veel stress ervaren, ademen te snel, door dit  onder controle te krijgen zul je merken dat je je veel beter gaat voelen.

 

Iedereen die ik begeleid, merkt al snel dat ze zich mentaal beter en fitter gaan voelen, daar word ik dan weer heel blij van! Ik wil jullie dan ook de kans geven op een gratis proefles! Vertel in de reacties hieronder waarom jij graag een running therapie sessie zou willen proberen. en wie weet zien we elkaar snel!

Hier kan je me online vinden:

Facebook.com/goudjerunfree

Instagram.com/goudje_runfree

www.runfreegroningen.nl

 

Vind je het sportverhaal van Goudje leuk om te lezen? Dan is waarschijnlijk het verhaal van Iris ook wel wat voor jou!

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *