Ik heb het al in eerdere blogs geschreven, ik ben een aardappel-eter. Ik vind aardappels lekker. Uit de oven met rozemarijn, gepoft, gebakken, gestamp en door de soep. Gewone aardappels, zoete aardappel, rode, groene of gele maar het liefst natuurlijk vers van het land. En bof ik even dat mijn vriend boer is. Aardappelboer nog wel. A match made in heaven 🙂

Een aardappel is gewoon gezond

De aardappel is een echt natuurproduct. De knol zit boordevol vitaminen en mineralen en vezels en bevat 0% vet. Dankzij het hoge watergehalte van 80% levert het weinig calorieën. Naast dat aardappelen een goede basis vormen voor een voedzame maaltijd voor het hele gezin, zijn zij ook goed voor sporters en mensen die op hun gewicht willen letten.
Aardappelen in schil zijn een bron van vitamine C die helpen om de normale werking van het immuunsysteem in stand te houden tijdens en na afloop van intense fysieke inspanningen. Bovendien helpen zij het lichaam met de opname van ijzer in het bloed Als bron van kalium helpen zij een normale bloeddruk en werking van de spieren te behouden.
Een kilo gekookte aardappels bevat veel minder calorieën dan een kilo rijst of pasta. 200 gram aardappelen bevat 150 kcal, tegenover de 250 kcal in 200 gram rijst. Bovendien voorzien aardappelen je van de nodige vitamines en mineralen. Aardappelen zijn een belangrijke bron van voedingsvezels. Deze vezels dragen bij aan een gezonde darmfunctie en hebben een gunstig effect op ons cholesterol. Ze geven een vol gevoel en bevorderen daarmee een goed lichaamsgewicht.

Power to the pieper!

En daarom ben ik ook stiekem een beetje fan van de website aardappel.nl. En niet alleen omdat ze leuke boeren met velden vol aardappels laten zien maar omdat ze echt leuke campagnes met humor over superfoods, aardappels en hypes maken. Neem nou het eerste filmpje in februari samen met de campagne eromheen..

In de huidige tijd van hip en verantwoord voedsel lijkt de zoektocht naar lekker en gezond eten steeds ingewikkelder. Vroeger aten we ons ontbijt, lunch en diner, nu praten we er vooral over. Altijd en overal….. De superfood adviezen van dieetgoeroes en food bloggers vliegen ons om de oren. Gelukkig zijn sommige dingen heerlijk gewoon gebleven. De aardappel is al honderden jaren super foodzaam. Daarom zet Power to the Pieper Neerlands trots, de aardappel, met een spetterende campagne in de schijnwerpers.

 

Na de #powertothepieper video die in februari 2015 social media overspoelde, komt aardappels.nl met een nieuwe commercial. Gelukkig heeft de aardappel geen moeilijke hypes nodig. Goed eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. De aardappel is al honderden jaren superfoodzaam en de mogelijkheden voor nieuwe gerechten zijn eindeloos! Bekijk de video voor een flinke dosis aardappel-humor!

En wat eet ik vanavond? Ik denk iets met aardappels…. Ben jij ook gek op aardappel en laat je je niet ompraten door hypes? Maak dan een lekker recept met deze diverse knol en deel ‘m met #powertothepieper op twitter, instagram en facebook! Doe mee en laat zien dat jij ook een aardappel-eter bent 🙂

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *