Deze editie van ‘Inspired By’ geef ik het woord aan Ramon. Ik zag zijn mooie foto’s van zijn favoriete workout golfsurfen op Instagram en vroeg hem zijn verhaal te delen op Love2workout. We zijn hier om elkaar te inspireren toch? Get inspired bij deze ‘surfdude’ en wie weet klim jij binnenkort ook op een board

 

Passie voor golfsurfen

Hallo, mijn naam is Ramon Groothengel en heb een grote passie voor golfsurfen. Toen ik begon aan een sportopleiding in Alkmaar wilde ik altijd fitness instructeur worden, maar al snel kwam ik erachter dat dit niets voor mij was. ‘Binnen’ is eigenlijk nooit iets voor mij geweest…

 

‘Only a surfer knows the feeling’

 

4 jaar geleden leende ik een surfboard van een goede vriend. Eigenlijk kitesurfde ik toen maar dat kon even niet omdat ik een ingescheurde meniscus had. Net voordat ik onder het mes moest liep ik voor het eerst met een surfboard het water in.
Ik kwam er snel achter dat golfsurfen erg moeilijk was, maar ik gaf niet op. Uiteindelijk lukte het me en ik kan nog precies herinneren wat voor golf ik had. Het was een ‘linkse’ en met zonderondergang. Het gevoel dat ik kreeg is niet te beschrijven, ze zeggen ook wel ‘Only a surfer knows the feeling’.

Ik vond het zo geweldig dat ik na de knieoperatie voor mijn 19de verjaardag vroeg aan mijn moeder of ze een beetje mee wilde betalen aan mijn eerste surfboard.

 

 

Surfen is mijn leven geworden

Dat was het moment dat surfen een passie (of obsessie :)) is geworden. Ik surf nu 4 jaar. In die tijd ben ik 2 maanden op een camper trip geweest met een 36 jaar oude Volkswagen bus, 2x naar Marokko, meerdere keren naar Frankrijk en zelfs 5,5 maand naar Indonesië, allemaal om te surfen. Ik heb 8 surfboards in de garage liggen, 8 wetsuits en 2 paar schoenen en handschoenen zodat ik ook in de winter door kan in Nederland. En…

Ik ben manager van de Ozlines Surfschool in Velsen-Noord. Golfsurfen is echt mijn leven geworden. En er is niks mooiers dan iemand te leren om zijn of haar eerste golf te pakken!

 

 

golfsurfen love2workout

Waarom ik aan surfen doe?

Golfsurfen is een super gave sport om te ontsnappen aan al je stress en verplichtingen. Eenmaal in het water vergeet je alles en ben je aan het genieten van de natuur en de overweldigende kracht van het water. Ik kan wel zeggen dat ik me vrij voel. Het is echt een magisch gevoel dat je krijgt als je in het water ligt met andere surfers, ‘sharing the stoke’.

Klein geheimpje…
Vroeger haatte ik zelfs het strand!

Maar toen ik surfen ontdekte veranderde mijn hele leven. Nadat ik mijn eerste golf ‘down the line’ surfde was ik verslaafd. Ik ga met alle omstandigheden het water in. Of het nou 40 knopen waait of als het water maar knie hoog is, ik lig erin. Ik doe nu zelfs surf trips buiten Nederlands als mijn werk! Dat had ik nooit kunnen dromen.

 

Golfsurfen is echt een aanrader

Ik heb al erg veel les gegeven aan verschillende mensen. Toeristen, families, kinderen. Iedereen komt altijd met een big smile uit het water gelopen. Ik wil zoveel mogelijk mensen hetzelfde gevoel laten ervaren!

 

 

 

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.