Natuurlijk ben je niet meteen topfit als je 8 minuten meedoet met deze bootcamp video. Maar kort bewegen is beter dan niet bewegen. En natuurlijk kan je deze workout ook gewoon 3x doen. Of achter een rondje hardlopen plakken. Of doen als je ‘s ochtend wakker wordt om je bloedsomloop even te triggeren.

 

Een bootcamp workout voor overal

Oefeningen waarbij je alleen je eigen lichaamsgewicht inzet kan je over doen.  Thuis, in het park of in de sportschool, op vakantie, in je hotelkamer of aan het strand. In deze video vind je een aantal cardo- en kracht oefeningen die in een reeks van 30 seconden worden uitgevoerd. Deze reeks kan je opvoeren, de eerste als warming-up bijvoorbeeld en dan steeds sneller en krachtiger uitvoeren. 

 

De oefeningen

De reeks van oefeningen start met een plank en vervolgt met een mountainclimber, eentje die ik binnenkort ook zal uitlichten en een blog over zal schrijven. Na deze twee core oefeningen pakt ‘Rebecca’ de buik even aan met een hoge schaar die je steeds zwaarder kan maken door je benen langzaam te laten zakken. Dan zijn de benen aan de beurt met een squat – kick, door het aanspreken van de grote spiergroepen, hoog in cardio. De push-up volgt om je armen, borst en schouders, weer even te laten branden en daarna is het tijd om je hartslag weer even te verhogen met het rennen met hoge knieën. Na deze zes oefeningen ben je op de helft en herhalen we alles nog een keertje. Natuurlijk afgerond met een cooling down en korte stretch!

Ik hoop je met deze video te inspireren om elke dag even te bewegen. 30 minuten bewegen per dag, op jouw eigen niveau en natuurlijk steeds opvoerend, levert zoveel voordelen op. Al je wilt lezen over welke voordelen kan je bijvoorbeeld deze twee posts over sport en creativiteit en sport en je geheugen lezen. Veel sportplezier!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.