Kirsten is terug… met frittata’s!
Hi! Een aantal maanden geleden hebben jullie op love2workout al kunnen lezen, wat ik heb gedaan om mijn eerste 10 kilo kwijt te raken. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ben ik nog steeds bezig met een gezonde levensstijl en vooral bezig om mijn vetpercentage te verlagen. Via een personalbodyplan ben ik me beetje bij beetje aan het verdiepen in voeding en wat het doet voor mijn lichaam. Eén van de belangrijkste dingen bij een actieve levensstijl is het binnen krijgen van voldoende eiwitten. Om die reden wil ik ook graag mijn favoriete recepten met jullie delen bomvol eiwitten en makkelijk zelf te maken! Vandaag één van mijn favoriete recepten, frittata!
Frittata = makkelijk eiwitten binnenkrijgen!
Sinds kort ben ik helemaal weg van frittata’s, het is super snel en gemakkelijk te maken en je kan hem zo samenstellen als je zelf wilt. Hieronder zie je dan ook een basis recept die je geheel naar eigen keuze kan invullen. Daaronder wat versies van anderen die ik zelf heb geprobeerd en zijn goedgekeurd!
Basis Frittata
Ingrediënten
[list type=”bullet”]
- 6 tot 8 eieren (ligt aan de grote van de bakvorm)
- 5 eetlepels griekse yoghurt of een kopje halfvolle/magere melk
- groenten naar keuze (tomaat, paprika, broccoli, spinazie, courgette etc)
- extra eiwitten (vis, (gerookte)kip, gehakt, hamblokjes etc)
- smaakmakers indien gewenst; let op deze maken je recept iets minder gezond, maar een klein beetje
kan geen kwaad (mozarella, geraspte kaas, feta, spekblokjes, salami) - kruiden (basillicum, dille, italiaanse kruiden)
[/list]
Wat te doen:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Klop de eieren samen met de yoghurt of melk en wat zout en peper los in een kom. Snijd al je overige ingredienten in kleine blokjes of reepjes. Indien je wat hardere groenten hebt zoals broccoli, kook of wok deze dan even kort voordat je ze gaat gebruiken. Mix alle ingredienten behalve je eimengsel en eventuele kaas goed door en plaats ze in een taartvorm. Giet vervolgens je eimengsel in je taartvorm. Indien je gebruik maakt van kaas, leg deze boven op je eimengsel.
Bak je frittata in de oven gaar in ongeveer 45 minuten (je weet of hij goed is als je cocktailprikker er
droog uit komt)
Kirsten’s goedgekeurde frittata’s
Hieronder vind je een aantal fritatta’s die ik erg lekker vind!
Frittata Fitgirls
[list type=”bullet”]
- 6 tot 8 eieren
- 5 eetlepels griekse yoghurt of een kopje halfvolle/magere melk
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 2 handjes gerookte kip reepjes
- halve zak verse spinazie
- geraspte kaas
[/list]
Frittata Caprese (chickslovefood)
[list type=”bullet”]
- 6 tot 8 eieren
- 5 eetlepels griekse yoghurt of een kopje halfvolle/magere melk
- 2 tomaten
- bol mozarella
- 1 handje basillicum
[/list]
Frittata quatro stagioni
[list type=”bullet”]
- 6 tot 8 eieren
- 5 eetlepels griekse yoghurt of een kopje melk
- 2 tomaten
- kleine ui
- handje champignons
- handje paprika
- hamblokjes of salami (ham is de gezonde keuze hier)
- kaas naar keuze
- Italiaanse kruiden
[/list]
Frittata Tuna
[list type=”bullet”]
- 6 tot 8 eieren
- 5 eetlepels griekse yoghurt of een kopje melk
- 2 tomaten of handje snoeptomaatjes
- stronk broccoli
- blikje tonijn (op waterbasis)
- kaas naar keuze
[/list]
Jouw creaties?
Ik ben benieuwd naar jouw eigen creaties….deel je die in de comments of tag je mij en love2workout op Instagram?
Voor meer inspiratie op gebied van healthyfood volg mijn instagram @ fitgirlinprogress_kirsten












Is deze ook lekker om koud op te eten?
Hi Lise,
Koud lijkt me ook prim te doen! Ligt een beetje aan de ingredienten maar ei kan je vaak ook nog lekker koud eten hoor. Geniet ervan!