Sopia get fit - love2workout

Hi! Mijn naam is Sofie, 21 jaar en wonend in het België-landje. Graag deel ik met jullie mijn grote passie: DANS! Meer specifiek: moderne dans en klassiek ballet.

 

Mini ballerina

Op mijn vijfde begon ik met kleuterballet. Ik was de énige in de les die haar ‘chassétjes’ niet op de maat van de muziek kon doen, mijn ouders vonden het wel schattig. Ik mocht naar de dansles blijven gaan omdat ze zagen dat het me veel plezier gaf, een topdanseres was ik niet maar het maakte me gewoonweg gelukkig. Vanaf mijn zesde begon ik ook met paardrijden, de voeten ‘geflext’ tegenover de gestrekte voeten van het ballet. Maar paardrijden was het niet. Toen ik tien was besloot ik me helemaal op het dansen te storten. Ik danste ondertussen gelukkig in de juiste maat en naast ballet ging ik ook jazz-dansen.

 

Na een dansles kom ik altijd weer vrolijk thuis

Ik was altijd een ongelooflijk blij kind, in mijn puber-jaren kon er al wel eens een ‘chagrijnige’ dag bij zitten maar telkens als ik thuis kwam van mijn dansles was mijn humeur weer opgeklaard! Als ik ergens mee zat danste ik het eruit, ik danste in mijn kamer, in de woonkamer, overal waar het maar kon. Dat dansen in de woonkamer is niet altijd een goede tip trouwens, ik stootte mijn teentje eens tegen een stoel tijdens het dansen waardoor het gebroken én uit de kom was… Best pijnlijk maar dat verminderde mijn dansplezier niet, integendeel. In de tijd van de middelbare school stond ik wel eens 25 uur per week op de dansvloer. Ik kreeg dan ook de kans om in de concertzalen van België en Nederland te mogen optreden als achtergronddanseres bij het Vlaams Muziek Theater.

Ik wisselde vaak van dansschool om voor meer uitdagingen te komen staan. We deden mee aan verschillende wedstrijden, de leukste vond ik persoonlijk een wedstrijd van ‘Danspunt’ waarbij de ‘ambassadeur voor moderne dans Vlaanderen’ verkozen werd. We moesten maanden op voorhand een filmpje doorsturen waarbij er dan uit honderden dansscholen 15 gekozen werden die kans maakten op de titel. Spannend! Uiteindelijk zijn we niet bij de eersten geëindigd maar het was een geweldige ervaring en ik was toen nog maar 14 jaar oud.

 

Dansprogramma’s op tv

Op mijn zestiende begon ik zelf les te geven en was ik ‘hooked’ aan de dansprogramma’s op tv. So you think you can dance en The ultimate dance battle maakten vooral moderne dans en klassiek ballet bekender bij het grote publiek. In mijn middelbare school werd al wel eens raar gekeken als ik vertelde dat ik aan ballet deed, ik heb het gevoel dat dankzij deze programma’s meer mensen met bewondering naar mijn favoriete dansstijlen kijken. Ik heb me trouwens ooit ingeschreven voor de audities van SYTYCD maar ben uiteindelijk niet durven gaan naar de auditie! Jammer want ik zou eigenlijk wel graag weten wat de jury denkt over mijn danstechnieken.

 

dans- love2workout-2

Ooit mijn eigen dansschool

Van kinds af aan droomde ik van ooit een eigen dansschool te hebben. Sinds ik van de middelbare school af ben is die droom gegroeid. Ik studeer economie, perfect om ooit mijn eigen onderneming te starten. Vorig jaar kon ik enkele vriendinnen overtuigen om les te komen geven als ik een dansstage in de zomervakantie zou organiseren. Het was een succes! Dit jaar organiseerde ik mijn dansstage ‘Petit Plié’ voor het tweede jaar op rij. Het was weer fantastisch, heel erg fijn om iedereen zo enthousiast bezig te zien!

Ik vind het fantastisch om mijn passie door te geven aan anderen, zo startte ik ook een blog om anderen te motiveren en inspireren. Om mijn figuur wat te verzorgen doe ik naast dansen ook al enkele jaren wat home-workouts en via mijn Instagram en blog hoop ik mensen te motiveren hun eigen favoriete sport te zoeken en de weg naar een gezond en fit leven in te slaan!

 

 ‘DANS MET JE HART EN JE VOETEN ZULLEN VOLGEN.’

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
2 antwoorden
  1. Lisse
    Lisse zegt:

    Heel leuk geschreven! Ik volg sophiagetfit al een poos en haar blog is echt geweldig! Super toffe meid! Veel succes met de dansschool! Hoop in de toekomst nog veel van je te horen! Xx Lisse

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.