IK BEN VERSLAAFD! Ja, aan sporten maar dat wisten jullie al, maar ik heb een nieuwe verslaving. De MUG CAKE. Een jummie cakje dat je in 2 minuten in de magnetron maakt. In de magnetron? Is dat niet hartstikke vies? Nee. Juist niet! Anders had ik ‘m hier niet staan toch?

 

Een cakeje gemaakt in een mok…

Het woord MUG cake zegt het al. Een cakeje gemaakt in een mok. Hij is makkelijk, snel en gezond. Een perfect ontbijtje vol met eiwitten, fruit en gezonde koolhydraten. Nou wat wil een mens nog meer, haha! Je wilt weten hoe? Dat kan, ik zal het je vertellen.

 

De Mug Cake

Het start met een supersimpele basis van maar 3 ingrediënten. 3 eetlepels havermout, 1 geprakte banaan en 1 ei. En natuurlijk heb je een mok nodig. Doe de geprakte banaan en de havermout in de mok en roer goed door. Doe dan het ei erbij en roer nog eens, echt goed, door. Dit is de basis. Wanneer je dit 2 minuten in de magnetron zet op ongeveer 900 watt dan is je mug cake klaar. Maar wij gaan natuurlijk niet voor alleen de basis toch?

 

Creatief met de Mug Cake

De basis is prima te doen hoor. Maar denk je eens in dat je wat kaneel toevoegt. Of kokossnippers. Of chocoladepoeder. Nomnom! Now we are talking! Ik heb er nu twee gemaakt, de eerste met in het midden een stukje pure chocolade en de tweede zelf geïmproviseerd met een halve banaan en een kiwi, met kokossnipers en wat chocoladepoeder. De mug cake omkeren op een bordje, beetje kwark ernaast, wat vruchtjes erop. Hemels!

Inspiratie recepten van de Mug Cake

Hieronder volgen een paar linkjes naar mijn mug cake inspiratie. Doe er je voordeel mee en combineer erop los. Ga je mij dan inspireren? Maak een foto en tag me op facebook of instagram. Of reageer hieronder! Ik zie graag jullie creaties tegemoet!

Mijn eerste inspiratie: de mug cake van Healthy Living in Heals. Dit is haar recept op haar blog, met pindakaas! En een tweede versie is deze met gesmolten chocoloade in het midden die ze op Facebook heeft staan. Nomnom

De derde is van I Love Health, met honing erdoor! En dan nog eentje om je extra te inspireren, deze van Running with Spoons, met heel veel chocolade.

Comfort food plus!

Have fun en eet smakelijk!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *