Soms bedenk je iets geniaals. Mag ik dat zelf zeggen eigenlijk? Als je dit recept hebt geproefd mag jij erover oordelen, ok? Op de markt kocht ik vorig weekend vier courgettes voor een eurootje. Laat je niet liggen, vier courgettes. En dus eten we nu de afgelopen week al elke dag courgette! Vandaar ook deze heerlijke courgetti met zelfgemaakte broccolipesto en gegrilde rode bietjes.

Ingrediënten voor 2 personen Courgetti

[list type=”bullet”]

  • 1.5 courgette
  • Halve broccoli
  • 2 rode voorgekookte rode bietjes
  • handvol verse basilicum
  • eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • theelepel kokosolie
  • zout, peper, oregano en rozemarijn

[/list]

Bereiden

Daar gaan we! Zet een pan water op het vuur om de broccoli te koken. Pureer de basilicum met wat olie in een keukenmachine of met de staafmixer. Doe hier een geperst teentje knoflook bij, de pijnboompitten en als dat fijn gemalen is, ook de Parmezaanse kaas. Giet ondertussen de broccoli af als hij gaar is. Laat heel even afkoelen. Ondertussen maak je courgetti van de courgette. Ik gebruik daarvoor een Spirelli, die maakt handig en snel mooie slierten. Maar voordat ik mijn Spirelli had, sneed ik de courgette in hele dunne sliertjes met een mes. Iets minder mooi maar net zo lekker! Zet een bakpannetje met antiaanbaklaag op het vuur en verwarm de (kokos)olie. Bak hierin op laag vuur de courgetti. Je kan deze ook rauw eten maar ik vind het zo veel lekkerder. Ik bak het net een beetje aan zodat ze heel iets zacht worden en kruid de slierten met zout, peper en oregano.

Terwijl de courgetti zachtjes op staat zet je een grillpan op het vuur. Als de pan warm is laat je hier een beetje olie in warm worden. Snijd de rode bietjes in plakken van ongeveer 8mm dik en gril ze met zeezout en rozemarijn.

Doe nu de broccoli bij de pesto en mix nog eens goed in de keukenmachine. Proef even en breng op smaak met nog meer Parmezaanse kaas of zout en peper. De courgetti en de bietjes zijn nu ook klaar. Het vuur kan uit en het is tijd de bordjes op te maken. Ik gebruikte een kom, want ik eet nou eenmaal het liefst uit een kom. Doe de courgetti in de kommen of op de borden en schep de broccoliperto erboven op. Drapeer de plakken bietjes er mooi bij en garneer met verse basilicum en een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Ik ben erg benieuw wat je van het recept vindt, dus tag je foto’s op Instagram, Twitter of Facebook en laat me weten wat je ervan vindt!

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *