Een paar weken geleden poste ik een recept voor ‘No Bake’ energie repen en die heb ik heerlijk opgepeuzeld. Nu was ik toch benieuwd hoe een gebakken havermoutreep zou smaken. Dus die heb ik gemaakt..
Op zoek naar een makkelijk recept kwam ik langs die van Met Liefde Gezond. En die was makkelijk! Maar TWEE ingredienten als basismix. Bijna niet te geloven toch. De basis ingredienten zijn havermout en banaan. En daar kan je naar smaak vanalles lekkers aan toevoegen.
Recept
1 banaan
50 gram havermout
De banaan prak je en dan mix je de havermout erdoorheen. Met een lepel schep je de mix op een met bakpapier beklede bakvorm, een beetje in de vorm van een reep. Deze bak je 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden)
That’s all!
Variatie
Voor wat smaak varaitie kan je vanalles toevoegen. Pindakaas, pompoenpitjes, lijnzaad, rozijnen, gojibessen, kokosvlokken, chocoladestukjes, noem maar op. Wat jij lekker vindt.
No Bake V.S Bake
En wat was nou lekkerder? Mijn mening? De gebakken variant. Net ietsie minder zompig en voelt meer als een ‘koekje’! Noou ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie mening! Bakse 🙂
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!