Inmiddels is het alweer het jaar 2016 en is iedereen begonnen met zijn nieuwe voornemens voor dit jaar. Een veel voorkomend voornemen is gezonder leven! Persoonlijk ben ik alweer ruim 6 maanden bezig met Personal Body Plan (zie mijn blog hier) waarbij voeding een hele grote rol speelt. Ik ben erachter dat ik iemand ben die echt zijn eten moet voorbereiden anders komt er niks terecht van de gezonde maaltijden. Om die reden ben ik dus vaak bezig met het zogeheten ‘mealprepping’.
Ben jij iemand die het ook nodig heeft? Hier wat tips van mijn kant en een kijkje in een ochtendje meal preppen.

 

Meal preppen in verschillende vormen

Allereerst is het goed om te weten dat er vele vormen van ‘meal prepping’ zijn. Je kan bijvoorbeeld alles voor de hele week koken en helemaal klaarmaken en op de dag dat je het eet alleen nog maar op te warmen in de magnetron. Je kunt ook ervoor kiezen om alles alvast te snijden en te marineren maar nog niet daadwerkelijk te koken. Je kunt ook bepaalde maaltijden volledig voorbereiden en koken en sommige maaltijden nog openhouden.

 

Stap 1: planning!

Maak een planning wat je voor de komende week wilt eten, wanneer je het gaat maken en wat je al kunt voorbereiden. Houd hier rekening mee met de boodschappen. Maak een lijstje en haal alles in huis zodat je de rest van de week niet meer langs de winkel hoeft.

Stap 2: tupperware..

Zorg dat je genoeg tupperware in huis hebt. Het klinkt misschien ouderwets of een beetje duf….maar je kan niet zonder bakjes! Verschillende afmetingen zijn perfect om dingen vers te bewaren of in mee te nemen.

Stap 3: snijden en koken

Maak al zoveel mogelijk klaar of snijdt alles wat al gesneden kan worden. Zo kan je dingen als pasta of rijst al gekookt hebben en veel groentes al klein gesneden. Weeg alles indien je calorieën tracked zodat je precies weet wat je binnenkrijgt per maaltijd.

Stap 4: verpakken

Bewaar alles in tupperware bakjes of zakjes. Probeer alles goed af te sluiten zodat niks kan gaan lekken. Indien er ‘vochtige’ producten bij zitten, dan even apart verpakken anders wordt alles heel vochtig. Denk hierbij aan mozzarella, tomaat, dressing, olijfolie etc.

 

 

Een kijkje in de keuken bij het meal preppen

Aangezien ik deze week veel op kantoor zit en op wisselende uren heb ik besloten wat simpele gerechten voor te bereiden. Wat ik dan maak?

1. Soep
Ik maak bijna altijd soep! Lekker, snel, veel groentes en nog laag in calorieën ook.

2. Groente pasta (courgetti)
Ik houd van pasta maar de courgette variant is net wat gezonder en makkelijk voor te bereiden.

3. Gevulde groente als extra snack
Dit keer zoete puntpaprika met zelfgemaakte tonijnsalade

Deze drie gerechten zijn snel en eenvoudig te maken. Tevens makkelijk mee te nemen en sommige dingen hoef ik niet eens op te warmen. Ik bereid meestal voor 3 dagen maaltijden voor, zodat alles goed te bewaren is. Tevens heb ik altijd een zak worteltjes en wat ‘breakers high protein’ in de koelkast liggen voor als het nodig is……easy peasy!

Wil je meer weten over meal preppen, voeding, Personal body Plan en mijn fitjourney? Volg me dan op instagram: fitgirlinprogress_kirsten

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
2 antwoorden
  1. Corine
    Corine zegt:

    Handige tips! Bak je de courgetti in de pan voordat je ze in de bakjes doet?

    • Kirsten Franken
      Kirsten Franken zegt:

      Haa Corine,
      jaa ik bak het even heel kort, maar opzich worden ze ook gaar genoeg als je eten opwarmt in de magnetron!

      Groetjes, Kirsten

Reacties zijn gesloten.