Voordat ik met mijn hoofd de bergen in ging vroeg ik jullie om recepten met pastinaak. Gelukkig kreeg ik daar ook weer veel leuke en lekkere recepten als antwoord op. Ik deel ze met je, wat dit wil je niet missen!

De basis van de recepten is natuurlijk de pastinaak. Deze schil je en kan je koken, bakken of rauw eten. Hieronder een aantal recepten van mijn social family!

Stoofpotje pastinaak van Roy Hillebrandt (tantelenny.com)
Roy maakt niet alleen de lekkerste Indonesische gerechten (check zijn website) maar weet ook raad met pastinaak! Een heerlijke stoofpot die ik snel zelf een moet gaan maken.

Ingrediënten:

1 ui fijngehakt
3 wortels, in stukjes gesneden
3 aardappels, in stukjes
1 pastinaak, in stukjes
1 kleine koolraap, in stukjes
4 eetlepels ongekookte witte rijst
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel zout
600ml water

Meng in een grote pan op middelhoog vuur de uien, wortels, aardappels, knolraap, koolraap, rijst, peper, komijn, zout en water. Kook dit tot de groenten gaar zijn, in ongeveer 30 minuten. Voeg meer water toe indien nodig. En smullen maar!

Pastinaakfrietjes
Deze tip kreeg ik van meerdere mensen en heb ik dan ook zelf gemaakt. Erik Verboon wees me op de website van Lyvre waar de pastinaakpatat van Rens Kroes op staat. Ook Michelle van Health and the City, blogster op boostyourhealth.nl, wees me op de pastinaakfriet met als toevoeging tijm, waar ik erg van houd!

Hoe je het maakt? Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snijdt ‘m in zo dun mogelijke repen. Leg met olie en eventueel tijm op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 30 minuten. De patatjes zijn klaar als ze mooi lichtbruin kleuren.

Peer Pastinaak soep
Deze lijkt me ook heerlijk! Nog niet gemaakt maar dat ga ik zeker nog doen. Een mooie combi van fruit en groenten met kardemom en komijn, van de Bakparade.nl! Check het recept van Inge zelf op haar website.

Nog meer met pastinaak!
1) Tip van Sherelle van metliefdegezond.nl: Zuurkool met pastinaak, in plaats van aardappelen. Heeeerlijk!
2) Pastinaak frietjes of pastinaak/ zoete aardappel puree is ook heel lekker! Van MD en AK van Stay Healthy And Fit Together
3) Via Stefanie van littlespoon.nl: Ik doe pastinaak graag in de oven met wortel, rode ui, pompoen, olijfolie en knoflook. Alles even groot gesneden. Als de groente zacht is, feta en koriander erover strooien, doorroeren en dan wat balsamicoazijn erdoor. Heel lekker!

En wat ik zelf heb gemaakt?
Uiteindelijk heb ik gekozen voor een tapas van verschillende pastinaakgerechtjes. Ik heb de patatjes gemaakt in de oven met een dip van kwark, yoghurt, zalmstukjes en lente-ui. En daarnaast een gerechtje van pastinaakspaghetti (met de spiraalsnijder), gebakken met tomaat, paprika, rozemarijn en linzen. Bestrooid met wat parmazaan en natuurlijk met basilicum!

 

En welk recept ga jij maken?
Nu ben ik toch heel benieuwd of ik jullie heb geïnspireerd. Dus keep me posted en stuur me jullie foto’s van die lekkere pastinaakgerechten!
Mijn dank is groot 🙂

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.