Het eerste recept van 2015. En eentje die ik niet snel ga vergeten. Deze paprikasoep gaat me nog vaak herinneren aan een avondje koken met mijn oude huisgenootje die op het punt staat om naar Australië te vertrekken. Voor een lange tijd…

Het eerste recept van 2015 is een gezonde paprikasoep. Een ‘tribute to V.’ met wie ik veel heb staan koken toen we nog samenwoonden. Een heerlijke soep met paprika’s en wortels uit mijn koelkast en tomaten uit die van haar. Als dat geen samenwerking is!

Gezonde Paprikasoep
Ingrediënten voor een lekkere grote pan:
3 puntpaprika’s en 1 groene paprika’s
1 grote ui
1 teen knoflook
4 gewone tomaten
250 gram wortel (wij hadden de rest van een zakje schoongemaakte worteltjes van de AH)
kokos- of olijfolie
1,5 bouillonblokje groentesoep
1 theelepel oregano, 2 theelepels rozemarijn en een handje verse basilicum
zout, peper en chilipoeder naar smaak

Bereiden:
Zet een wat kleiner pannetje op het vuur en kook hierin de worteltjes. Wanneer je grote wortels gebruikt snij ze dan eerst in stukken. Begin daarna met het snijden van alle groenten. Zet een grote pan op het vuur voor de soep. Giet er wat olijfolie in en laat het warm worden. Bak de ui zachtjes in de olie en wanneer het zacht begint te worden doe je ook de knoflook erbij. Bak nog even door.

Bak daarna de paprika mee, ongeveer 4 minuten en doe dan de blokjes tomaat erbij. Blijf roeren en bak weer een minuut of 4. Ondertussen zijn de worteltjes bijna klaar. Doe nu de bouillonblokje bij het water van de wortel en los op door te roeren. Giet het water en de wortelen in de grote soeppan. Alle groenten staan nu net onder het water. Niet? Giet er dan nog wat water bij. Nu laten we de warmte zijn werk doen. Kook de groente op laag vuur totdat de paprika zacht is (en de wortels ook).

Tijd voor de staafmixer!
Groente zacht? Haal dan de pan van het vuur en doe een schort om. Of niet en vang de spetters op met je mooie witte blouse :). Mix de soep glad met behulp van de staafmixer. Zet de pan weer op een laag vuurtje en voeg alle kruiden toe. Laat de kruiden een minuut of 5 inkoken en proef nog eens. Pas de smaak aan met meer of minder kruiden. Is ie lekker? Eet smakelijk!

Variatie
Wij hadden nog een halve pan over. En daar ben ik nu, as we speak mee aan het experimenteren. Ik heb rode linzen gekocht die maar 20 minuten hoeven te koken en die door de soep gedaan. Daarnaast ook een grote aardappel. Ik maak van de gezonde paprikasoep dus een gezonde linzensoep! Morgen ga ik ‘m proeven. Kijken wat mijn ‘lover’ ervan vindt…

 

 

 

 

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.