Recept voor sojamelk
- kom
- blender
- zeef
- maatbeker
- kaasdoek of theedoek
- elastiek
- pan
- fles
Ingrediënten:
- 65 gram gedroogde sojabonen
- 1 liter water
Zo maak je het:
Doe de sojabonen in een pan met het water en laat 8 uur weken. Doe de bonen en het water in de blender en mix totdat de bonen heel erg fijn zijn gemalen. Schenk de inhoud van de blender door de zeef en vang het vocht op met de maatbeker.
Span de theedoek of een dubbelgevouwen kaasdoek over een kom of pan. Schenk dan de inhoud van de maatbeker beetje bij beetje in het doek. Blijf roeren totdat je alleen nog pulp overhoudt in het doek en al het vocht op is.


Mijn ervaring: zo moeilijk is zelf sojamelk maken helemaal niet! Ik moet alleen heel erg wennen aan de smaak dus het is nog niet mijn favoriete melk. In ieder geval ga ik wel door met recepten maken van sojabonen want die dingen zitten tjokvol eiwitten en daar ga ik goed op 🙂
Ik wil jullie heel erg bedanken voor de ideeën, daar leef ik echt van op. Zo leuk die reacties! Heb jij ook een recept met sojabonen gemaakt of de melk geprobeerd? Laat het me dan weten door me te taggen! Ik wacht met smart op jullie kookkusten!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!