Meer over Martha

Ik ben Martha Jane Settler en ik ben een kunstenaar uit Amsterdam. Ik houd mij bezig met beeld en geluid. In de eerste plaats ben ik muzikant. Ik componeer voor en speel in mijn band Martha Jane & the Talisman, waarmee we in binnen- en buitenland optreden. Onze muziek is rauw, energiek en poëtisch en laat zich het beste omschrijven als Blues/Country/Grunge met een vleugje voodoo. Het is opzwepend en brengt je in hogere sferen. Met deze band mijn eigen muziek spelen vind ik het allerleukste om te doen. Dan voel ik me helemaal mezelf en een groter gevoel van vrijheid bestaat er voor mij niet. Op dit moment ben ik bezig aan een nieuw album en gaan we touren dit najaar.

Omdat ik nooit kon kiezen tussen muziek aan de ene kant en beeld (tekenen, schilderen en video’s maken) aan de andere kant, viel alles op zijn plek toen ik voor mijn eigen band hoezen ging ontwerpen, muziekvideo’s ging maken en merchandise ging ontwerpen.

Mijn stijl wordt bepaald doordat tekeningen, schilderijen en bewegend beeld gecombineerd worden, ook in animaties en stop-motion. Mijn muziek en het bijbehorende beeld komt uit dezelfde bron. Ik teken en zing altijd over bepaalde spirits, goede en kwade. Sommige spirits zijn tam en andere zijn heel wild.

Als optredenend artiest ben ik graag in goede conditie

Ik vind het heel erg leuk dat mensen mij nu vragen om in mijn persoonlijke stijl ook iets voor hen te maken! Het is voor mij nieuw, maar erg inspirerend om mee te denken in energie van iemand anders en om samen iets moois te maken. Voor Love2Workout maak ik graag video’s omdat ik zelf heel erg graag sport. Als kind heb ik eerst even gehockeyd, maar daarna heb ik op hoog niveau dressuur gereden. Vanaf mijn studententijd ben ik gaan hardlopen. Als optredend artiest ben ik graag in goede conditie. Zo houd ik als zangeres mijn stem in optimale conditie, maak ik mijn hoofd leeg en kom ik op nieuwe creatieve ideeën. Verder houd ik erg van steppen. Deze choreo’s leren en dansen is echt een nieuwe verslaving!

Translate »