sportverhaal calisthenics amsterdam

Het koste me zeker 3 trainingen, voordat ik überhaupt uit kon spreken wat ik aan het doen was. Ca-li-sthe-nics. Maar door de sport calisthenics ben ik nu wel gemotiveerd genoeg om 4x in de week te gaan sporten. Mijn naam is Marco Pesch, 33 jaar en ik deel met jullie graag mijn sportverhaal over de sport die me hielp naar mijn lichaam en geest te luisteren.

 

Het sportverhaal van Marco

Beroep: Trainer bij en eigenaar van happygoodtalk

Stomste sport ooit gedaan: Korfbal

Zwaarste sport ooit gedaan: Boksen

Klein traumadingetje: Touwklimmen. Iets met een middelbare school…

 

Calesthenics in de loods

Ik ben ondernemer. Begin 2017 spookte het idee door mijn hoofd om een nieuw bedrijf op te zetten. Als trainer dit keer, in het werkveld van spreken in het openbaar. Veel in mijn hoofd bezig zijn, onzeker worden over kennis en kunde en eindelang kraken over een passend concept. Ik had een tijd terug besloten om te stoppen met recreatief boksen, het was toch mijn sport niet. Maar ik had mijn lijf nodig om met mijn hoofd te kunnen werken en wilde het puddingtarzanbeeld van mezelf kwijt.. Zo kwam ik Wesley Kalkhoven tegen. Hij introduceerde mij bij calisthenics, in de loodsen van Amsterdam Roest. “Weg van de spiegels in de sportschool, in een rauwe omgeving, met je eigen lichaamsgewicht, soort van rauw turnen” vertelde hij. Ik was gekieteld.

 

Tof dat je het probeert man!

Wat me het meest bijblijft van de allereerste training, was dat ik me kapot schaamde dat ik niet wist wat een pull-up was, laat staan eentje kon doen. Okay, zelfs met push-ups op mijn knieën had ik moeite. Maar deze glimmende, glimlachende mannen en vrouwen die al vaker waren geweest, moedigde me aan. “Tof dat je het probeert man!” werd er zelfs naar mijn hoofd geslingerd. Ik wist niet wat me overkwam. Geen ijdelheid tijdens het sporten, geen modieuze pakjes en vooral jezelf niet te serieus nemen.

 

Plezier is een grote motivator

Wesley en zijn team bieden diverse trainingen aan. Zo is er bijvoorbeeld de Hero Workout, een combinatie tussen kracht en cardio, “zodat je in elke situatie de held kan zijn” volgens Jan, de trainer. Er komt een erg jonge held in mij naar boven, wanneer Jan weer een kaartspel boven tafel haalt, of een andere spelvorm verzint en versmelt met de training. Plezier is namelijk een grote motivator. Zo train ik ook al een tijd met de HIIT mee, High Intensity Interval Trainingen. Het traktorbanden gooien zeg maar. Liters vocht gaan erdoorheen in zo’n uur. En zo heb ik zelfs een handbalancing les gevolgd. Een uur lang op je kop staan. Alles voor de perfecte handstand zullen we maar zeggen.

 

4 keer in de week een uur sporten

Ondertussen train ik nu al een maand of 9 in deze loodsen en voor het eerst sinds lange tijd ben ik gemotiveerd genoeg om 4x in de week een uur te gaan sporten. De appetijtelijke instructeurs, de lachende gezichten en het welkome gevoel spelen hier zeker een rol bij. En hierdoor ben ik niet alleen sterker geworden, ben ik ook nog eens flink wat centimeters rondom mijn buik kwijt, heb ik spieren ontdekt in mijn lichaam die ik niet eens wist dat ik ze had en belangrijkst van alles, ik ben mijn lichaam gaan horen en ernaar gaan luisteren. Ik weet nu beter wanneer ik honger heb, of dorst. Ik voel pijntjes eerder aan en verbeter mijn lichaamshouding automatisch. En ik ben trots op mijn lijf en vind hoe ik er nu uitzie goed genoeg. Tijdens fysieke activiteiten lig ik niet als eerste te puffen, maar moedig ik anderen juist aan, terwijl ik nog een paar rondjes ga. En daarbij, heb ik een goed lopend bedrijf opgezet, www.happygoodtalk.com. Daar waar het allemaal mee begon.

Doelen behaald met calisthenics

Mijn eerste doel was om gemotiveerd te raken om te sporten. Dat is behaald. Mijn tweede doel was om een bredere borst, dan buik te hebben. Ook dat is gelukt, en gevierd. Nu werk ik aan die pull-ups en muscle-ups. Als die lukken, dan is mijn calisthenics avontuur geslaagd. Want als die naam uitspreken lukt, lukt de rest ook.

 

Wil je meer zien van calisthenics? Bekijk dan de sportvideo waarin Cristel de workout probeert en oordeel zelf!

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.