Essentrics te proberen love2workout

Deze week staat in het teken van Essentrics. We hebben Jane, Essentrics teacher in Amsterdam, gevraagd om ons iets meer te vertellen over deze workout en zij geeft je 5 redenen om Essentrics te proberen. Lees je mee?

 

Waar komt Essentrics vandaan?

Essentrics is een dynamische full body stretch workout voor een sterker en slanker gevormd lichaam met meer souplesse. Doordat je alle spierketens traint, breng je het lichaam weer in balans, verbetert je houding en worden pijn en stijfheid verlicht.

Essentrics is ontwikkeld in Canada door voormalig ballerina Miranda Esmonde-White. Zij liet zich inspireren door vloeiende bewegingen uit tai chi, excentrische spiercontracties vanuit het ballet en revalidatietechnieken vanuit de fysiotherapie. Het resultaat: een respectvolle en effectieve training voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveau’s zonder ingewikkelde pasjes en enkel met je eigen lichaamsgewicht.

 

Even voorstellen: Jane van Hout

Ik ben Jane en ik geef Essentrics® op verschillende locaties in Amsterdam. 3,5 jaar geleden stuitte ik op Essentrics® na wat online research naar balletgerelateerde workouts. Ik volgde een les bij Master Trainer Danielle de Wildt en ben nooit meer gestopt: 1x per week werd al gauw 2x per week, en 2x per week werd heel snel 4 tot 5x per week. Dit was de leukste en fijnste workout die ik ooit had gedaan en die mijn leven (en lichaam!) behoorlijk heeft veranderd. Na een jaar veelvuldig lessen volgen ben ik zelf de docentenopleiding gaan doen bij Danielle, inmiddels heb ik alle vier de certificaten op zak en kijk ik Level 1-examens na. Ik word heel blij van Essentrics en alle leuke dingen en reisjes die ik daardoor heb meegemaakt. Hieronder vind je 5 redenen om Essentrics te proberen .

 

 

5 redenen om Essentrics te proberen

#1 Energie!

Het energieke gevoel na de les. Ik voel me altijd zo voldaan, opgewekt en vrolijk. Doordat je alle 650 spieren in je lijft traint creëer je een hoop energie – energie ontstaat uit spiercontracties (bonus: meer energie = meer calorie verbrandende cellen).

 

#2   Lekker los

Je voelt dat alles weer los is. Geen stijfheid en pijntjes (wanneer je een serieuze blessure hebt, is dit niet na één les weg, maar merk je zeker verschil). Ik beweeg een stuk soepeler en gemakkelijker na een les en merk dit zelf vooral in het gebied rond mijn heupen en schouders.

 

#3 Jouw eigen niveau

Je kunt de intensiteit van de les zelf bepalen. Wanneer je zin hebt om hard te werken voeg je meer weerstand toe in je bewegingen. En wanneer je meer behoefte hebt aan een ontspannen workout om je lijf zachtjes los te maken en toch je spieren te trainen, kan dat ook. Daarnaast kun je Essentrics altijd en overal doen, omdat je niet afhankelijk bent van gewichtjes of andere props.

 

#4 Lange slanke spieren

In de categorie ijdelheid: je voelt je niet alleen beter, je ziet ook resultaat. Met Essentrics werk je aan lange, slanke spieren. Ik ben erg blij met mijn ‘nieuwe lichaam’; een slankere en gespierde taille, spierdefinitie in mijn armen en twee broekmaten kleiner.

 

#5 Ontspannen sfeer

Er komen zulke leuke mensen naar de lessen (ik heb best wat vrienden leren kennen via Essentrics) en het gaat er nooit om wie er het beste of het sterkste of het slankste is. Iedereen doet het op zijn/haar niveau en werkt aan iets anders. De leuke muziek versterkt dit positieve gevoel.

Ik zou zeggen: kom een keertje een les uitproberen!

Je boekt nu namelijk een gratis proefles bij MOVE//WEST met de code Love2workout! En als je daarna een strippenkaart of abonnement aanschaft krijg je ook nog eens 10% korting. Dat is weer mooi meegenomen toch?

Nog meer weten over Essentrics? Bekijk dan de sportvideo waarin Cristel Essentrics probeert of lees het persoonlijke inspiratie verhaal van Ellen (aankomende zaterdag).

Cristel on EmailCristel on FacebookCristel on InstagramCristel on Linkedin
Cristel
Cristel
Cristel Zwart | Founder Love2workout
Ik ben Cristel, oprichter van Love2workout en dit is mijn missie:
Een gezondere en gelukkigere wereld door plezier in sporten!
Dit wil ik voor elkaar krijgen door zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, informeren over welke sporten er allemaal te doen zijn en te laten zien dat je kan sporten met veel plezier!
Wil je nog meer over me weten? Lees dan mijn persoonlijke verhaal onder contributers. Veel plezier op Love2workout!
3 antwoorden
 1. Danielle de Wildt
  Danielle de Wildt zegt:

  Hi Brini,

  Je merkt meteen na de eerste Essentricsles dat je meer bewegingsvrijheid en lengte hebt in je lijf. Je staat meteen rechter op en dat scheelt optisch al een paar kilo. Dat effect blijf je een paar dagen merken. Hoe vaker je Essentrics kan doen, hoe sneller je resultaat ziet in de spierdefinitie (meer lengte en toning). We organiseren jaar een Essentrics Break en dan zie en voel je na 5 dagen (9 lessen) echt verschil. Als je niet in de gelegenheid bent om regelmatig Essentrics te doen – je kan via youtube, DVD of Essentrics TV ook korte workouts thuis doen. Ook kleine beetjes dragen bij! We horen het heel graag als je meer vragen hebt! Danielle danielle @ essentrics. com

  Beantwoorden
 2. Fleur
  Fleur zegt:

  Wat ik veel tegenkom bij mijn klanten zijn lichamelijke klachten vaak door stress. Na een lange periode van stress vergeten onze lichamen hoe te ontspannen. Wat we dan te leren hebben is in ontspanning bewegen. De flow achtige bewegingen van Essentrics helpen om de spanning in je lichaam te verlichten. Maar tegelijkertijd versterken en verlengen we alle spieren in een functionele workout. Zo ervaar je vaak al na 1 les een hernieuwd gevoel van souplesse, kracht, mobiliteit en energie. Essentrics is echt een perfecte workout voor mij!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.