Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Je e-mail adres
Voornaam
INSPIRED BY SANNE: BOKSEN HEEFT MIJN LEVEN VERANDERD

INSPIRED BY SANNE: BOKSEN HEEFT MIJN LEVEN VERANDERD

Mijn naam is Sanne en boksen is al 12 jaar mijn passie. Twee jaar geleden besloot ik een website (boksenmethakken.nl) op te zetten voor meisjes en vrouwen, met als doel hen te overtuigen ook te gaan boksen. Ik wilde (en nog steeds) dat iedereen zelf ervaart wat deze sport voor je kan betekenen. Boksen heeft namelijk mijn leven veranderd.

 

Mijn gevoel van veiligheid verdween door het overlijden van mijn moeder

Op mijn elfde overleed mijn moeder na een 7 jaar durend ziektebed aan de gevolgen van kanker. Mijn wereld stortte in en mijn gevoel van veiligheid en vertrouwen verdween met haar mee. Ook al had ik nog twee geweldige broers en een vader, angst en onzekerheid groeide met de dag. Toen ik eenmaal van een klein dorpje naar de grote stad verhuisde en me op straat ook steeds kwetsbaarder voelde, was ik het zat. Ik besloot om naar een proefles boksen te gaan.

Ik was op slag verliefd! Al meteen na de eerste les voelde ik me sterker. Een gevoel dat ik al die jaren niet gevoeld had bij mezelf. Boksen werd al snel niet zomaar een sport voor me. Ik had het echt nodig en vandaag de dag nog steeds.

Door het boksen voel ik me weer veilig en zelfverzekerd

Veel worstelingen van toen spelen nog, maar na jaren hard werken aan mezelf, zit ik nu op de goede weg. Deze sport heeft hierin misschien wel de grootste rol gespeeld. Ik ben fysiek sterker geworden, maar mentaal nog veel meer. Ik voel me veilig en zelfverzekerd wanneer ik boks en dit neem ik steeds meer mee in de andere facetten van mijn leven.

Een boks workout haalt mij uit mijn hoofd en terug in mijn lichaam. Negatieve gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon, terwijl ik toch de confrontatie aanga met mijzelf. Het is mijn belangrijkste spiegel geworden. De plek waar ik tot rust kom, maar tegelijkertijd tot de vereiste actie aangezet wordt. Laat je hierdoor niet afschrikken, want iedereen bepaalt zijn of haar eigen doelen natuurlijk. Ik zie wekelijks meiden en vrouwen in mijn lessen omdat ze gewoon fit willen worden en dit doen met een grote lach. Boksen is naast dit alles, namelijk vooral leuk om te doen. Maar ik wil laten zien dat het heel veel kracht kan geven voor de mensen die worstelen met het leven, relaties of zichzelf.

 

Met boksen-met-hakken wil ik het imago van deze mooie sport veranderen

Boksenmethakken.nl is geboren vanuit de wens elk meisje en vrouw te bereiken die denkt te zwak, kwetsbaar of onzeker te zijn om te kunnen boksen. Ik wil hen laten voelen en laten zien dat ook zij kunnen gaan boksen en dat er dan juist nog meer winst te behalen valt. Ook wil ik graag het imago veranderen door een ander gezicht te laten zien en zo, deze ontzettende mooie sport toegankelijker maken voor iedereen.

Voor mij hoort boksen bij mijn leven, ik kan niet meer zonder. Ik vind er keer op keer mijn innerlijke kracht die me helpt het leven positief en vol vertrouwen tegemoet te gaan. Ik gun dat iedereen en daarom zal het mijn missie blijven om elk meisje en vrouw aan het boksen te krijgen.

Groetjes Sanne.