Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Je e-mail adres
Voornaam
GIATHLON 15: SPORTEN MET EEN DOEL!

GIATHLON 15: SPORTEN MET EEN DOEL!

Kennen jullie het Fonds Gehandicaptensport? Dé organisatie die zich inzet om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Ik heb het privilege om al een paar jaar met deze organisatie samen te werken. Elk jaar zetten we zo rond november een gaaf sponsorgala neer waarbij meer dan 300.000 euro wordt opgehaald. Allemaal met het doel om sporten voor gehandicapten mogelijk te maken.

Giathlon 15

Dit jaar start het Fonds Gehandicaptensport met een nieuw initiatief; De Giathlon. Ze gaan de grootste indoor triathlon neerzetten, hoe gaaf is dat! En weet wat het nog te gekker maakt? Dat het een sponsorevenement is waarbij al het opgehaalde geld rechtstreeks naar sporters met een handicap gaat.

‘Er zijn ruim 1.7 miljoen Nederlanders met een handicap. Voor veel voor hen vraagt sporten een uiterste inspanning en ondersteuning. Eveneens is er een behoorlijke drempel te nemen alvorens ze kunnen starten. Zo is er voor mensen met een handicap amper de mogelijkheid tot sporten in een straal van 10 km van hun leefomgeving.

Die overeenkomsten inspireerde een aantal triatleten een bijzonder evenement te gaan organiseren. Speciaal voor hun collega sporters met een handicap. Samen met het Fonds Gehandicaptensport namen zij het initiatief tot de organisatie van de Giathlon’”15. De eerste en grootste indoor Triathlon van Europa in Dordrecht op 13 december 2015.’

De Giathlon’15 is een bijzondere triathlon om zoveel redenen! Ten eerste gaan er ruim 1000 deelnemers een race tegen de klok aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor onze collega sporters met een handicap. Ten tweede is het een indoor triathlon, én de grootse van Europa. En ten derde is de vorm anders. De deelnemers gaan wel zwemmen, fietsen en hardlopen maar er is per discipline een vastgestelde tijd waarin de deelnemers zoveel mogelijk meters moeten maken. Via een optelsom rolt daar een eindklassement uit. Tot het uiterste gaan van je kunnen in 60 minuten. 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten hardlopen. Doorzetten en afzien voor al die sporters met een handicap. Daar draait het om bij Giathlon’’15.

 

Love2workout en de Giathlon 15

Met mijn achtergrond als enthousiaste sporter en blogster over sport, bewegen, je favoriete sport vinden, houden van sport en blijven sporten tot je erbij neervalt, kan het natuurlijk niet anders dat ik hieraan ga meedoen. Want mijn missie is om iedereen te laten weten en beleven dat sport fun is. Dat je je er beter van gaat voelen. Fitter, sterker, meer zelfvertrouwen. En dat gun ik iedereen. Ook de gehandicapte sporter. Dus ik ga ervoor. Ik ga me een uur kapot sporten om zoveel mogelijk geld op te halen samen met mijn collega’s van D&B. Dus ik hoop dat jullie me willen steunen. Doneer een bedrag en zorg er zo ook voor dat sporters met een handicap net zoveel van een workout kunnen genieten als jij!

Ik zou het supertof vinden wanneer jullie een steentje willen bijdragen aan mijn sportieve uitdaging. Klik op deze link en doneer. Het hoeft niet veel te zijn, alle beetjes helpen!

 

Ook meedoen met de Giathlon 15?

Ben je ook enthousiast? Wil je eigenlijk ook wel trainen en meedoen aan de grootste indoor triathlon van Europa en ook nog eens een heel goed doel ondersteunen? Nou, waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in en GO INDOOR!

Lees hier meer over de startpakketten, de kosten en de prijzen.