love2workout-liften

5 PLUS 1 REDENEN OM TE ‘LIFTEN’ VAN CHICKS WITH BARBELLS

Toen Cristel mij mailde met de vraag of ik mee wilde werken aan haar nieuwe rubriek ‘5 redenen om…’ was mijn eerste gedachte: ‘5 redenen om te gaan liften?! Ik kan er wel 100 verzinnen!’. Maar om die nou allemaal te gaan neerpennen is niet geheel realistisch natuurlijk. Dat wil ik jullie als lezers niet aandoen, want ook ik moet af en toe nog trainen in plaats van schrijven, snap je? Daarom een selectie: 5 redenen om te gaan liften. Nou vooruit, 6, ik kon niet kiezen…

 

Meer en meer vrouwen pakken de barbells op, krachtsport is hot. Wij als barbell-loving-squad snappen dat helemaal, liften is te gek! Ben jij al hooked of zou je graag willen beginnen maar vind je het nog wat spannend? Wat ons van Chicks with Barbells betreft pakken we in 2017 allemaal de gewichten op. Want wát een gevoel om ze na een lekkere lift ook weer te laten kletteren. En wel hierom:

 

#1 Liften maakt ons super zelfverzekerd

Come on, dat gévoel! Het gevoel van het behalen van een nieuwe PR, of je eerste deadlift met 100 kilo op die stang. Zo’n prestatie geeft je het gevoel dat je in je eentje de hele wereld aan kunt. En weet je wat?! Dat kun je ook!

 

#2 We kunnen onze eigen sh*t dragen

Geen hopeloze puppy-ogen of ‘damsel in distress’ acties meer voor ons. Twee tassen vol boodschappen, onze handtas en zelfs onze hippe vintage racefiets. Hup, over die schouder en mee de trap op naar je stadse appartementje. Er moet heel wat gebeuren wil jij overwegen twee keer te lopen. Komt goed uit dat we onze Prince Charming daar niet meer voor nodig hebben, die is er vanaf nu écht alleen voor de leuke dingen.

 

#3 We maken ons niet druk om het getal op de weegschaal

Sterke meiden bouwen hard aan hun spieren, dus geen dieet met één oog gericht op de weegschaal voor ons. Met liften gaan wij voor de gainz!

 

#4 We’ve got each other’s back!

Sterke en slimme vrouwen staan als een blok achter elkaar. Zowel binnen als buiten de gym. Het is nou eenmaal makkelijker én leuker om je doelen te behalen met meiden om je heen die weten waar je doorheen gaat en overwinningen samen met je vieren. Ook letterlijk heb je soms meiden nodig die als een blok achter je staan, want wie anders gaat je vangen als je per ongeluk omver gaat bij je volgende PR-poging?

 

#5 We zijn in vorm en gepassioneerd over ‘liften’

Dit geldt eigenlijk voor alle vrouwen die veel bewegen en sporten, maar het mag gezegd worden! Van je luie billen komen en in beweging komen – fysiek en mentaal – is een applausje waard. Dus een ‘Hell YEAH, High Five!’ voor alle sportieve meiden op deze wereld! Het heeft nogal wat voeten in aarde om de juiste vorm aan te leren waarmee je een lift uitvoert. Hiervoor moet je oefenen, studeren, oefenen, corrigeren en nog meer oefenen. Je ziet het punt? Liften gaat niet lukken zonder toewijding…

 

#6 We zetten door!

We stellen onszelf een doel en stoppen niet voordat we dit behaald hebben. Oefen dit een paar keer per week in de gym en je hebt er een mooie eigenschap bij voor het ‘echte leven’.

See you at the bar!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *